Νέα
  • ΓΔ: 1033.44 +0.36%
  • Τζίρος: 102,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κορονοϊός: Ενα στα πέντε τεστ ήταν θετικό την Κυριακή - Εμφανίστηκαν και κρούσματα εποχικής γρίπης

Πηγή: Ευρωκίνηση

Συνεχίζεται με ταχύτατους ρυθμούς η διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον στην κοινότητα την ίδια στιγμή που οι επιστήμονες ανησυχούν καθώς παρατηρούν στα εργοστασιακά αποτελέσματα ότι και η μετάλλαξη Δέλτα, η οποία αποδεδειγμένα οδηγεί πολλούς ανθρώπους, κυρίως ανεμβολίαστους, σε βαριά νοσηλεία παραμένει ισχυρή στην κοινότητα. Την ίδια ώρα και η εποχική γρίπη έχει κάνει ήδη την εμφάνισή της στην Ελλάδα.

Αναλυτικότερα, παρόλο που σήμερα Κυριακή τα νέα κρούσματα κορονοϊού είναι μειωμένα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες (σήμερα Κυριακή καταγράφηκαν συνολικά 17.633 κρούσματα), αυτό έχει συμβεί διότι πραγματοποιήθηκαν πολύ λιγότερα τεστ, όπως άλλωστε συνηθίζεται τις Κυριακές.

Συγκεκριμένα το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν συνολικά 78.679 τεστ, κάτι που σημαίνει ότι ένας στους πέντε που ελέγχθηκαν είναι θετικός. Σημειώνεται ότι την προηγούμενη Κυριακή, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν ένας θετικός στους 16 πολίτες που έκαναν τεστ.

Ανησυχία για συνύπαρξη Όμικρον και Δέλτα

Σύμφωνα με το OPEN, η μετάλλαξη Όμικρον έχει κυρίαρχη στη χώρα καθώς άφορά περίπου στο 70 - 75% των νέων κρουσμάτων. Όμως με δεδομένο των τεράστιο αριθμό νέων κρουσμάτων που καταγράφονται καθημερινά την τελευταία εβδομάδα, το ποσοστό των νοσούντων με την μετάλλαξη Δέλτα (που υπολογίζεται σε 25 - 30%) δεν είναι καθόλου αμελητέο.

Η επόμενη εβδομάδα θα δείξει σε μεγάλο βαθμό αν τελικά η Όμικρον έχει φτάσει στο ανώτατο σημείο κρουσμάτων και ποιο θα είναι το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα μας απασχολήσει. Οι επιστήμονες ανησυχούν μήπως η Όμικρον κάνει τους επόμενους λίγους μήνες τον κύκλο της στη χώρα μας, αλλά παραμείνει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα η Δέλτα η οποία δείχνει να επιμένει.

Σε κάθε περίπτωση, οι ειδικοί εξακολουθούν να τονίζουν την αναγκαιότητα του εμβολιασμού καθώς έχει αποδειχθεί ότι οι ανεμβολίαστοι πολίτες είναι εκείνοι που νοσούν βαρύτερα από τη μετάλλαξη Δέλτα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ