Νέα
  • ΓΔ: 1451.94 +1.15%
  • Τζίρος: 97,98 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δωρεάν τα rapid test για τους μαθητές σε δημόσιες δομές

Μειώνεται η ύλη στις Πανελλήνιες
Μειώνεται η ύλη στις Πανελλήνιες / Πηγή: Intime

Για το άνοιγμα των σχολείων εν μέσω ραγδαίας επιδείνωσης της πανδημική εικόνας στη χώρα και την κριτική που ασκείται για αυτή την απόφαση μίλησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Όπως εξήγησε η υπουργός στον Σκάι, η Επιτροπή των Ειδικών δεν ζήτησε παράταση για το άνοιγμα των σχολείων.

«Τα σχολεία είναι τα πρώτα που ανοίγουν και τα τελευταία που κλείνουν», τόνισε η κ. Κεραμέως, εξηγώντας ότι οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση είναι παιδαγωγικοί, ψυχοσυναισθηματικοί και υγειονομικοί

Σύμφωνα με την ίδια, τα παιδιά είναι πιο ασφαλή εντός πλαισίου επισημαίνοντας ότι όσο είναι ανοιχτά τα σχολεία γίνονται περισσότερα τεστ. 

Όπως ανέφερε το 84% των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων το περασμένο διάστημα είχε ανιχνευτεί από τα σελφ τεστ, ποσοστό το οποίο μειώθηκε στο 40% όταν έκλεισαν. 

Απευθυνόμενη στους γονείς που έχουν αποφασίσει να μην στείλουν τα παιδιά τους τη Δευτέρα στο σχολεία, διερωτήθηκε: «Εάν υπάρξει ένα κρούσμα στον περίγυρο, θα κάνουν πέντε τεστ;»

Επανέλαβε μάλιστα ότι σε περίπτωση κρούσματος τα παιδιά θα κάνουν τεστ κάθε μέρα. «Προτιμούμε να βάζουμε πολλά τεστ για να θωρακίσουμε την εκπαιδευτική κοινότητα»

Αναφερόμενη στα rapid test για τους μαθητές είπε ότι θα γίνονται δωρεάν σε δημόσιες δομές με βαβαίωση του διευθυντή.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την τηλεκπαίδευση, είπε ότι η πλατφόρμα λειτουργεί ακόμα και για περιπτώσεις καταστροφών, όπως ήταν ο σεισμός στην Κρήτη.

Τέλος για τα πανεπιστήμια, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι η Εξεταστική θα γίνει κανονικά

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ