Νέα
  • ΓΔ: 867.8 +0.97%
  • Τζίρος: 86,14 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κ. Πιερρακάκης στο ethnos.gr: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το άυλο διαζύγιο

«Για πρώτη φορά έχουμε πρόσβαση σε τόσα πολλά κονδύλια για την πληροφορική» τόνισε ο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης / Πηγή: Eurokinissi
«Για πρώτη φορά έχουμε πρόσβαση σε τόσα πολλά κονδύλια για την πληροφορική» τόνισε ο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης / Πηγή: Eurokinissi

Στις παρεμβάσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα για τη διευκόλυνση των πολιτών και την καλύτερη επικοινωνία με το δημόσιο αναφέρεται σε συνέντευξη του στο ethnos.gr ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.  «Είμαστε  έτοιμοι με την πλατφόρμα για το άυλο διαζύγιο και αναμένεται άμεσα να τεθεί σε παραγωγική λειτουργία» σημειώνει. Προσθέτει δε πως «στις παρεμβάσεις που είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε στο αμέσως προσεχές διάστημα, είναι η ψηφιακή μεταβίβαση ακινήτου, με μια διαδικασία που θα μπορεί να ολοκληρώνεται σε μία και μόνο επίσκεψη στο συμβολαιογράφο, και η ψηφιακή έναρξη ατομικής επιχείρησης».

Παράλληλα όπως τονίζει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα παρουσιαστεί σε δυο μέρες το νέο site των ΚΕΠ, όπου ο πολίτης θα έχει διαθέσιμες όλες τις πληροφορίες για τη διαδικασία που τον αφορά. Όσον αφορά στην Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού, περίπου το 90% των έργων που έχουν προβλεφθεί αναμένεται να δημοπρατηθούν εντός της φετινής χρονιάς.

Στο μείζον θέμα της πανδημίας ο κ. Πιερρακάκης σημειώνει  πως «αυτή τη στιγμή, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 18.200.000 εμβολιασμοί, και ο ρυθμός είναι ικανοποιητικός». Υπογραμμίζει δε πως «από  τεχνικής πλευράς, όσο υπάρχουν εμβόλια και υποδομές, είμαστε πάντοτε έτοιμοι για ανταπόκριση στις νέες προκλήσεις».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Κυριάκου Πιερρακάκη στο ethnos.gr.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ