Νέα
  • ΓΔ: 1435.19 -0.94%
  • Τζίρος: 133,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς θα βεβαιώνεται το πρόστιμο σε ανεμβολίαστους 60άρηδες - Τι ισχύει για τον Ιανουάριο

Εμβόλιο κατά του κορονοϊού / Πηγή: AP
Εμβόλιο κατά του κορονοϊού / Πηγή: AP

Διευκρινίσεις για το πρόστιμο των διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών το οποίο επιβάλλεται από σήμερα, έδωσε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας και του εμβολιασμού στην χώρα μας.

Η ΑΑΔΕ είναι εκείνη που θα εκδίδει και θα βεβαιώνει σε μηνιαία βάση τα πρόστιμα των 100 ευρώ σε όσους άνω των 60 ετών δεν έχουν εμβολιαστεί.

Η Αρχή θα παίρνει τον κατάλογο και θα κάνει τον καταλογισμό στις 16 του κάθε μήνα. Για την πρώτη φορά η διαδικασία θα τρέξει έως τέλος Ιανουαρίου. Η ενημέρωση των πολιτών θα γίνεται μέσω της ψηφιακής πύλης myaade

Όπως διευκρίνισε ο κ. Πιτσιλής, το πρόστιμο θα εμφανίζεται στο taxisnet στην κατηγορία των οφειλών και θα μπορούν να δουν εάν τους έχει επιβληθεί πρόστιμο στο emvolio.gov.gr

Για την αντιμετώπιση ειδικών περιπτώσεων που χρήζουν εξέτασης οι πολίτες θα μπορούν μέσω του Taxis (στην κατηγορία «Τα Αιτήματά μου») να υποβάλλουν αίτημα ένστασης που θα εξετάζεται από τις υπηρεσίες.

Από το πρόστιμο εξαιρούνται όσοι θεωρούνται κάτοικοι αλλοδαπής ή τελούν σε δικαστική συμπαράσταση.

«Στο πλαίσιο αυτό στα ζητήματα που αφορούν αλλαγές φορολογικής κατοικίας και εκπροσώπησης από δικαστικό συμπαραστάση, οι αλλαγές θα μπορούν να δηλώνονται στην ΑΑΔΕ», είπε ο κ. Πιτσιλής, σημειώνοντας πως εάν κρίνεται πως κάποιος πολίτης δεν είναι υπόχρεος τότε το πρόστιμο θα διαγράφεται μέσω αντιλογισμού τον επόμενο μήνα.

Υπενθυμίζεται πως από τη μέρα ανακοίνωσης της υποχρεωτικότητας μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 208.000 πολίτες άνω των 60 ετών και το ποσοστό ξεπερνά το 90,2%.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ