Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Ηράκλειο: Χιόνι στο κέντρο της πόλης - Κλειστά αύριο τα σχολεία

Χιόνια στο κέντρο του Ηρακλείου / Πηγή: Eurokinissi

Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από τα ξημερώματα και την Κρήτη, έντυσε στα λευκά μέχρι και το κέντρο του Ηρακλείου.

Η χιονόπτωση διήρκησε κάποια λεπτά, ωστόσο, ήταν αρκετά για να δημιουργήσουν αμιγώς χειμωνιάτικο σκηνικό.

Με απόφαση του δήμου Ηρακλείου τα σχολεία αύριο Δευτέρα 24 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστά, ενώ με δεδομένη την πρόβλεψη της ΕΜΥ για συνέχεια των καιρικών φαινομένων, η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί αύριο, οπότε και θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για τη λειτουργία των σχολείων τις επόμενες ημέρες.

Ο αντιπεριφερειαρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης επανέλαβε την έκκληση για αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων, που λόγω της χιονόπτωσης και της ολισθηρότητας των δρόμων δημιουργούν κίνδυνο για τους οδηγούς και τους επιβάτες ΙΧ.

Πού υπάρχουν προβλήματα

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, σε ενα μεγάλο τμήμα της Κρήτης έχει προκαλέσει το νέο κύμα κακοκαιρίας που από τα ξημερώματα έχει κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του στο νησί, με πτώση θερμοκρασιών και χιονόπτωση σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο εμφανίζει προβλήματα.

Στον νομό Ρεθύμνης στην επαρχιακή οδό Πατσό - Απόστολοι δήμου Αμαρίου, θα ισχύσει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων λόγω χιονόπτωση, ενώ στην επαρχιακή οδό Αμνάτο - Αρκάδι (δήμος Ρεθύμνης), θα ισχύσει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων λόγω χιονόπτωσης. Στην επαρχιακή οδό Γερακαρίου - Σπηλίου (δήμου Αμαρίου), θα ισχύσει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων λόγω χιονόπτωσης.

Στον νομό Ηρακλείου, στην επαρχιακή οδό Χερσονήσου - Οροπεδίου Λασιθίου στο ύψος δ.ε. Κράσι, θα ισχύσει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων λόγω χιονόπτωσης, ενώ προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων λόγω χιονόπτωσης ισχύει για την επαρχιακή οδό Γαζίου-Ανωγείων στο ύψος δ.ε. Γωνιές (δήμου Μαλεβιζίου) και τον αγροτικό δρόμο της δ.ε Κρουσώνα προς το Λιβάδι (δήμου Μαλεβιζίου).

Σύμφωνα με την αστυνομία σε όλα τα ανωτέρω σημεία ενεργούν μηχανήματα για τον καθαρισμό του οδοστρώματος. Προβλήματα εντοπίζονται και στον νομό Λασιθίου όπου η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην επαρχιακή οδό Αγίου Νικολάου - δήμου Οροπεδίου Λασιθίου από την τοπική κοινότητα Ζενίων μέχρι τον δήμο Οροπεδίου Λασιθίου και την επαρχιακή οδό Χερσονήσου - Οροπεδίου Λασιθίου από την τοπική κοινότητα Κράσι μέχρι τον δήμο Οροπέδιο Λασιθίου και εντός του Οροπεδίου.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα παραπάνω σημεία και για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους να συμμορφώνονται στα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ