Νέα
  • ΓΔ: 1425.36 +0.55%
  • Τζίρος: 23,02 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Μεγάλη επιχείρηση στα Καλάβρυτα: Αγνοούνται τρεις ορειβάτες - Ελικόπτερο πάνω από τον Χελμό

Πυροσβεστική (φωτό αρχείου) / Πηγή: AP
Πυροσβεστική (φωτό αρχείου) / Πηγή: AP

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής στην περιοχή Ύδατα Στυγός, κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, για τον εντοπισμό τριών αναρριχητών που αγνοούνται.

Στις έρευνες συμμετέχει ελικόπτερο του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας - διάσωσης. Έχουν επίσης αναπτυχθεί 22 πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα έρευνα και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, καθώς και ομάδα χειριστών συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytanews.com, οι τρεις άντρες, ηλικίας από 50 έως 55 ετών κάτοικοι Πάτρας, έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία ανέβηκαν στο Χελμό το πρωί του Σαββάτου και από την Στύγα που εθεάθησαν τελευταία φορά θα πήγαιναν προς την περιοχή της "μαυρολίμνης".

Το Χιονοδρομικό Κέντρο αναζήτησε τους τρεις άντρες αφού είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ του Κέντρου, αλλά τα συνεχή τηλεφωνήματα προς το κινητό που είχαν δώσει, χτυπούσε χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση. 

Αμέσως με οχήματα του Χιονοδρομικού, το προσωπικό του Κέντρου άρχισαν την αναζήτησή τους και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. 

Με το πρώτο φως της ημέρας οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύθηκαν επικεντρώνοντας στην περιοχή από «μαυρολίμνη» έως Ύδατα της Στυγός. Από νωρίς το πρωί τα συνεργεία διάσωσης και οι χιονοδρόμοι του χιονοδρομικού κέντρου προσπαθούν με drone αλλά και με επίγιες προσπάθειες να εντοπίσουν τους τρεις αγνοούμενους.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ