Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μ. Γκάγκα: Εξετάζεται η άρση του ασυμβίβαστου για τους γιατρούς του ΕΣΥ

Πηγή: Eurokinissi

Την άρση του ασυμβίβαστου για τους γιατρούς του ΕΣΥ, εξετάζει η Κυβέρνηση, με στόχο την κάλυψη των κενών που υπάρχουν στα δημόσια νοσοκομεία και κυρίως στα περιφερειακά. Την αποκάλυψη έκανε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τη σύμβασης δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την κατασκευή παιδιατρικού νοσοκομείου στην Θεσσαλονίκη.

Όπως ανέφερε, εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί η δυνατότητα στους γιατρούς του δημόσιου συστήματος να εργάζονται και ως ιδιώτες, αίροντας τις διαφοροποιήσεις μεταξύ των πανεπιστημιακών - στρατιωτικών γιατρών και των γιατρών του ΕΣΥ. «Αποτελεί ύψιστης σημασίας το ζήτημα στελέχωσης των νοσοκομείων. Στο Εθνικό Σύστημα υπάρχουν ιατροί πολλών ταχυτήτων. Υπάρχουν οι πανεπιστημιακοί, οι στρατιωτικοί και οι ιατροί του ΕΣΥ» είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

 Η κ. Γκάγκα επεσήμανε, ενώ οι πανεπιστημιακές θέσεις που προκηρύσσονται γίνονται ανάρπαστες, καθώς οι πανεπιστημιακοί όπως και οι στρατιωτικοί γιατροί έχουν δικαίωμα άσκησης ελευθέρου επαγγέλματος, παράλληλα με το την εργασία τους στα νοσοκομεία, αυτό δεν ισχύει για τις άλλες κατηγορίες ιατρών του ΕΣΥ.
 

«Οι πανεπιστημιακές θέσεις γίνονται ανάρπαστες γιατί οι πανεπιστημιακοί έχουν δικαίωμα άσκησης ελευθέρου επαγγέλματος παράλληλα με το έργο τους μέσα στα νοσοκομεία. Το ίδιο δικαίωμα έχουν και οι στρατιωτικοί. Είναι δύο κατηγορίες ιατρών που τιμούμε και θα τιμούμε. Πρέπει λοιπόν να προσφέρουμε τις ίδιες δυνατότητες σε όλους τους ιατρούς. Δυνατότητες που δίνονται σε άλλες χώρες με αποτέλεσμα να φεύγουν από την δική μας.

Δίνοντας αυτές τις ευκαιρίες θα στελεχωθούν οι θέσεις των περιφερειακών νοσοκομείων. Δεν είναι καινοφανές αυτό, ισχύει στα περισσότερα συστήματα της Ευρώπης», δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας, ωστόσο, ότι για να συμβεί κάτι τέτοιο απαιτείται ευρύς δημόσιος διάλογος και σύμπνοια των πολιτικών δυνάμεων.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα