Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Νέες ψηφιακές ταυτότητες και στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων

«Η διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας» ενημέρωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ότι «εκδηλώνεται, με μέριμνα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, νομοθετική πρωτοβουλία για χορήγηση του νέου τύπου δελτίου ταυτότητας Ελλήνων πολιτών και στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο μεταξύ άλλων θα υποστηρίζει και υπηρεσίες ψηφιακής διακυβέρνησης».

Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου, με θέμα «Δελτία ταυτότητας στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ως ταξιδιωτικά έγγραφα».

Παράλληλα διευκρίνισε ότι:

  • Ο διαγωνισμός διενεργείται με μέριμνα του συνερωτώμενου υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ως εκ τούτου, δεν είναι δυνατός από μέρους μας (σ.σ. ΥΠΕΘΑ) ο προσδιορισμός του κόστους και του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης του εν λόγω έργου.
  • Η ολοκλήρωση έκδοσης της προβλεπόμενης, στο ν.4609/2019 (Α΄67), κοινής υπουργικής απόφασης, βάσει της οποίας θα εκδοθούν νέα δελτία ταυτότητας για το μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, έχει ως προϋπόθεση την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού και
  • Αναφορικά με την οικονομική επιβάρυνση, με βάση το άρθρο 321 παρ.1 του ν.4781/2021 (Α΄31), το κόστος έκδοσης των διπλωματικών και υπηρεσιακών διαβατηρίων βαρύνει τον φορέα, ο οποίος ζητεί την έκδοσή τους ή τον φορέα στον οποίο υπηρετεί ο αιτούμενος την έκδοση.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ