Νέα
  • ΓΔ: 1447.82 +0.87%
  • Τζίρος: 65,03 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά σε πλοίο: Φόβοι ότι υπάρχουν 11 αγνοούμενοι - Στην Κέρκυρα μεταφέρονται οι επιβάτες

Στην Κέρκυρα έφτασε, πριν από λίγα λεπτά, ο τραυματίας επιβάτης του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympia που τυλίχθηκε στις φλόγες, όταν έπλεε ανοιχτά της Ερείκουσας.

Στο σημείο έχει σπεύσει μεγάλη δύναμη του λιμενικού και της πυροσβεστικής ώστε οι 237 επιβάτες και το 51μελές πλήρωμα να μεταφερθεί στην Κέρκυρα ενώ πληροφορίες του OPEN κάνουν λόγο για 11 αγνοούμενους. 

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η περιφερειάρχης Ιονίων νήσων Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου «οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους και ασφαλείς, καθώς υπήρξε σχέδιο διάσωσης μέσα στο πλοίο που εφαρμόστηκε επιτυχώς. Οι επιβάτες επιβιβάστηκαν άμεσα σε ναυαγοσωστικές λέμβους του πλοίου, ενώ δύο οχηματαγωγά πλοία που έχουν φύγει από το λιμάνι της Κέρκυρας φτάνουν στο σημείο για να επιβιβάσουν τους επιβάτες».

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που τύλιξαν στις φλόγες το οχηματαγωγό πλοίο Euroferry Olympia που πλέει υπό σημαία Ιταλίας, και εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα -Μπρίντεζι. Σύμφωνα με την περιφερειάρχη «στο πλοίο επέβαιναν ξένοι υπήκοοι κυρίως Ιταλοί, ενώ μέχρι τώρα δε φέρεται να ήταν ανάμεσά τους παιδιά».

Αυτή την ώρα στο λιμάνι του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση για την υποδοχή των επιβατών, καθώς τους αναμένει κλιμάκιο ιατρών, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για έλεγχο κορονοϊού και κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων νήσων προκειμένου να φροντίσει για τις πρώτες ανάγκες και τη φιλοξενία τους στην Κέρκυρα.

Μαρτυρίες για εγκλωβισμένους στο γκαράζ

Οι μαρτυρίες ωστόσο των επιβατών που έζησαν τον πανικό και την αγωνία για να σωθούν από το φλεγόμενο πλοίο προκαλούν συναγερμό καθώς όπως αναφέρουν ενδεχεται να υπήρχαν άνθρωποι που κοιμόντουσαν στα γκαρτάζ του πλοίιου.

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Νάσος, επιβάτης του πλοίου ανέφερε: «Μας ξύπνησαν 4.30 ώρα το βράδυ και είδαμε ότι η φωτιά ξεκίνησε από το γκαράζ και επεκτάθηκε γρήγορα. Είμαστε στις σωσίβιες λέμβους συγκεκριμένα σε αυτή που βρίσκομαι είμαστε 140 άτομα.Φοβάμαι ότι δεν έχουν σωθεί όλοι γιατί ήταν κάποιοι που κοιμόντουσαν στο γκαράζ», ανέφερε σε τηλεφωνική επικοινωνία.

Στο μεταξύ σε ρεπορτάζ του OPEN αναφέρεται οτι 11 επιβάτες φαίνεται πως λείπουν από την πρώτη καταμέτρηση που έγινε μετά την εκκένωση του πλοίου έπειτα από τη φωτιά σε πλοίο κοντά στην Ερεικούσα.

Από τους 288 επιβαίνοντες, φαίνεται πως αναζητούνται συνολικά 11 άτομα, χωρίς να είναι άγνωστο εάν πρόκειται για επιβάτες ή πλήρωμα.

Ωστόσο τόσο η περιφερειάρχης Ιονίων όσο και ο ίδιος ο πλοίαρχος διαβεβαίωσαν πως είναι όλοι καλά και επιβιβάστηκαν στις σωσίβιες λέμβους.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα