Νέα
  • ΓΔ: 1275.09 +0.14%
  • Τζίρος: 320,56 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μ.Γκάγκα: Τα μονοκλωνικά δεν φαίνεται να δουλεύουν στη μετάλλαξη Ομικρον

Πηγή: Eurokinissi

«Στην παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού δεν φαίνεται να δουλεύουν τα μονοκλωνικά. Έχουμε φέρει αντιικά που λειτουργούν. Υπάρχουν μονοκλωνικά περιορισμένης παραγωγής για πρόληψη και αφορούν συγκεκριμένους ασθενείς», τόνισε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Η κ. Γκάγκα, ανέφερε σχετικά  ότι «γι’ αυτούς που νοσούν έχουμε αντιικά, ενδοφλέβια που χορηγούνται σε όσους εισάγονται στο νοσοκομείο, εκτός αν φτάσουν πάρα πολύ αργά οπότε δεν υπάρχει νόημα για την χορήγησή τους – δεδομένου ότι πρέπει να δοθούν το πρώτο πενθήμερο ή το πολύ την πρώτη εβδομάδα. Το ένα θέμα λοιπόν είναι το πόσο γρήγορα έρχονται οι ασθενείς στο νοσοκομείο και είναι κάτι που παρατηρείται συχνά. Βλέπουμε ακόμα ότι αυτοί που καταλήγουν στο νοσοκομείο είναι συντριπτικά περισσότεροι οι ανεμβολίαστοι».

«Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια για να ενισχυθεί το σύστημα, να υπάρχει περισσότερο προσωπικό. Φτάσαμε μέχρι και σε επίταξη. Φυσικά υπάρχει κούραση στο ΕΣΥ. Δεν έφτασε ποτέ στο βαθμό να μην μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι νομίζω ότι είναι η ίδια η αντοχή και η προσπάθεια των ανθρώπων που δουλεύουν σε αυτό», πρόσθεσε. 

Τι θα ισχύσει για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Σε ότι έχει να κάνει με τους ανεμβολίαστους υγεινομικούς, υπογράμμισε πως «είναι γύρω στους 5.000. Ακόμα δεν μπορώ που θα βρίσκονται την 1η Απριλίου, θα συζητηθεί ξανά στις 31 Μαρτίου. Αν αποφασίσουμε ότι ο εμβολιασμός είναι τυπικό προσόν για τους ανεμβολίαστους που είναι στο σύστημα υγείας, τότε πρέπει να το ξανασκεφτούμε.Εγώ θα ήθελα να πειστούν οι συνάδελφοί μου. Φέρνουμε καινούργια εμβόλια για όσους φοβούνται την mRNA τεχνολογία, αν και δεν θα έπρεπε».

Τέλος, αναφερθείσα στο εμβόλιο Novavax, η κ. Γκάγκα έκανε γνωστό ότι ο πολίτης που θέλει να κλείσει ραντεβού μπορεί πλέον να το επιλέξει. Η ίδια σημείωσε ακόμα: «Η πανδημία είναι εδώ. Το μήνυμα δεν είναι “τελειώσαμε και χαλαρώνουμε”. Δεν ξέρω αν η μάσκα θα είναι υποχρεωτική το φθινόπωρο. Θα εκτιμούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα λειτουργούμε αναλόγως».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ