Νέα
  • ΓΔ: 1447.5 -0.08%
  • Τζίρος: 42,59 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Τέλος στην ιχνηλάτηση επαφών των κρουσμάτων COVID βάζει το CDC

Πηγή: Associated Press

Δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αίρουν τη σύσταση για ιχνηλάτηση επαφών σε όλα τα κρούσματα Covid-19, ένα μέτρο για το οποίο εργάζονταν 70.000 υγειονομικοί υπάλληλοι.

Κι άλλες χώρες όπως η Δανία και η Φινλανδία περιόρισαν τις ιχνηλατήσεις καθώς το κύμα Όμικρον υποχωρεί., ενώ η Βρετανία σταμάτησε την ιχνηλάτηση την περασμένη εβδομάδα.

Περίπου οι μισές αμερικανικές πολιτείες είχαν ήδη σταματήσει την ιχνηλάτηση κρουσμάτων πριν εκδοθεί η νέα σύσταση των CDC, επισημαίνουν οι New York Times.

Η Νέα Υόρκη ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα περιορίσει το πρόγραμμα ιχνηλάτησης τον Απρίλιο και θα αρχίσει να αντιμετωπίζει την Covid-19 ως διαχειρίσιμη ιογενή ασθένεια.

«Είναι μεγάλη αλλαγή» σχολίασε η Κρίσταλ Ουάτσον του Πανεπιστημίου «Τζονς Χόπκινς». «Ανακλά αυτό που ήδη συμβαίνει σε πολιτείες και μικρές κοινότητες, ειδικά με την παραλλαγή Όμικρον».

«Δεν υπήρχε περίπτωση να προλάβει η ιχνηλάτηση κάτι τέτοιο» είπε.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ