Νέα
  • ΓΔ: 1448.48 -0.48%
  • Τζίρος: 187,13 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταστήματα: Eτσι θα ανοίξει το λιανεμπόριο τη Δευτέρα - Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά

Ανοιχτά καταστήματα με τη μέθοδο click away / Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Ανοίγουν τα καταστήματα του λιανεμπορίου σε όλη τη χώρα από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, ανακοίνωσε κατά την τριτολογία του στη Βουλή, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έκανε γνωστό ότι παγώνει για δέκα μέρες η απόφαση για αύξηση του προστίμου μη χρήσης μάσκας άσκοπης μετακίνησης από τα 300 στα 500 ευρώ: Στο διάστημα αυτό θα καταγραφεί η συμπεριφορά συμμόρφωσης των πολιτών στα μέτρα και θα ληφθούν αποφάσεις.

Νωρίτερα, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης, Αδωνι Γεωργιάδη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των λοιμωξιολόγων, με τον υπουργό να παρουσιάζει το πλάνο της κυβέρνησης για το άνοιγμα των καταστημάτων του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα.

Τι προτείνουν οι λοιμωξιολόγοι

Οι ειδικοί έδωσαν μεν το «πράσινο φως» για το άνοιγμα του λιανεμπορίου τη Δευτέρα, ωστόσο, οι αγορές θα γίνονται σε όλη τη χώρα με πολύ αυστηρούς περιορισμούς.

Παράλληλα, δόθηκε η έγκριση για το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία αναφέρουν ότι οι πολίτες θα μπορούν να μπαίνουν στα καταστήματα και να ψωνίζουν μέσω της διαδικασίας click in shop, ωστόσο θα υπάρχουν όρια στον αριθμό των ατόμων και χρονικός περιορισμός δύο ωρών, ο οποίος θα προκύπτει από την ώρα αποστολή του SMS στο 13033.

Ο πολίτης θα πρέπει να στείλει SMS με τον κωδικό 2 που θα έχει ισχύ δύο ώρες. Μέσα σ' αυτό το χρονικό διάστημα ο πολίτης θα μπορεί να ψωνίσει ό,τι θέλει και να μπει σε όσα καταστήματα επιθυμεί χωρίς ραντεβού και να μετακινηθεί από δήμο σε δήμο.

Ωστόσο, στην εν λόγω διαδικασία υπάρχει εξαίρεση και είναι οι «κόκκινες» περιοχές, όπου σ' αυτές τα καταστήματα θα ανοίξουν και θα λειτουργούν με τη μέθοδο του click away. Στις "κόκκινες" περιοχές δεν θα ανοίξουν τα κομμωτήρια και καταστήματα περιποίησης νυχιών.

Οι ειδικοί προχώρησαν σε αυτή την εισήγηση μετά και από τη θετική εικόνα που έχει διαμορφωθεί αυτές τις δυο εβδομάδες και την πτώση σε κρίσιμους δείκτες της επιδημίας όπως είναι ο αριθμός των νέων διαγνώσεων και η αποκλιμάκωση του αριθμού των διασωληνωμένων.

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν σε λίγη ώρα από τον Νίκο Χαρδαλιά, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ