Νέα
  • ΓΔ: 898.63 -0.74%
  • Τζίρος: 96,60 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

SMS 13033: Μετακινήσεις με κωδικό 2 και διάρκεια 2 ωρών από τη Δευτέρα

Μετά από πέντε εβδομάδες lockdown η τελική απόφαση για το άνοιγμα ορισμένων καταστημάτων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες
Πηγή: Intime

Στην καθιερωμένη ανακοίνωση για την πορεία του κορονοϊού, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσε το άνοιγμα του λιανεμπορίου καθώς και των καταστημάτων κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής.

►Ανοίγουν τη Δευτέρα καταστήματα, κομμωτήρια και εμπορικά κέντρα - Πώς θα κάνουν τα ψώνια τους οι καταναλωτές

Ωστόσο, ενώ επανέρχεται δυναμικά ο κωδικός 2 με SMS στο 13033, αυτή τη φορά μπαίνει χρονικός περιορισμός δύο ωρών, στη διάρκεια μετακίνησης.

Αναλυτικότερα, οι πολίτες που θέλουν να επισκεφθούν ένα κατάστημα θα πρέπει να αποστείλουν μήνυμα με κωδικό 2, να φέρουν μαζί τους ταυτότητα ή διαβατήριο και να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους εντός δύο ωρών από την στιγμή που έστειλαν το μήνυμα.

Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων ορίζεται από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ. (προαιρετικά), ενώ τα καταστήματα θα μπορούν να ανοίξουν την Κυριακή 24 Ιανουαρίου.

Διατηρείται η απαγόρευση μετακινήσεων από τις 9:00 μ.μ. έως 5:00.π.μ. και ο περιορισμός των μετακινήσεων με υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033.

Κομμωτήρια - πεντικιούρ - μανικιούρ: Ετσι θα ανοίξουν τη Δευτέρα

Αναλυτικά τα μηνύματα για τις μετακινήσεις:

  • Κωδικός 1: Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  • Κωδικός 2: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, συνεργείο, ΚΤΕΟ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους
  • Κωδικός 3: Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  • Κωδικός 4: Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.
  • Κωδικός 5: Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  • Κωδικός 6: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Σημειώνεται ότι οι μετακινήσεις εκτός νομού συνεχίζουν να απαγορεύονται.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ