Νέα
  • ΓΔ: 925.83 +0.17%
  • Τζίρος: 63,85 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ανοίγουν τη Δευτέρα καταστήματα, κομμωτήρια και εμπορικά κέντρα - Πώς θα κάνουν τα ψώνια τους οι καταναλωτές

Κλειστά καταστήματα / Πηγή: Intime
Κλειστά καταστήματα / Πηγή: Intime

Ξεκινά από τη Δευτέρα 18/1 η λειτουργία των επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου με ραντεβού, ενώ ανοίγουν και οι δραστηριότητες κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής, οι υπηρεσίες διαιτολογίας, υπηρεσίες διαιτολογικών μονάδων με εξαίρεση την άσκηση, οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος και τα ΚΤΕΟ.

►Αυτές είναι οι επιχειρήσεις που θα ανοίξουν τη Δευτέρα - Αναλυτικά η λίστα

Επαναλειτουργία προβλέπεται επίσης και για τα εμπορικά κέντρα (malls), τα εκπτωτικά χωριά και τα εκπτωτικά καταστήματα (outlets). Στις περιοχές αυξημένου κινδύνου θα λειτουργούν μόνο τα εμπορικά καταστήματα με τη διαδικασία παράδοσης εκτός (click away).

Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων ορίζεται από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ. (προαιρετικά), ενώ τα καταστήματα θα μπορούν να ανοίξουν την Κυριακή 24 Ιανουαρίου.

Πως θα γίνονται τα ψώνια

Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνον κατόπιν ραντεβού, μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων, ενώ οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους, να διατηρούν κατάλογο με τα ραντεβού, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.

Οι καταναλωτές θα μπορούν να μετακινούνται με αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης. Οι καταναλωτές οφείλουν να διατηρούν το μήνυμα που έχουν αποστείλει στο 13033, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης τους.

Η κάθε εμπορική συναλλαγή θα έχει διάρκεια 2 ωρών, με συγκριτικό χρονικό σημείο την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματος μετακίνησης του.

Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός είναι τέσσερα άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον  (από 1 άτομο/ανά 15 τ.μ που ίσχυε προηγουμένως). Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών και εκπτωτικών καταστημάτων (outlets), ορίζεται ως εξής:  Ένας (1) πελάτης ανά 25 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου.

►SMS 13033: Μετακινήσεις με κωδικό 2 και διάρκεια 2 ωρών από τη Δευτέρα

Διατηρείται η απαγόρευση μετακινήσεων από τις 9:00 μ.μ. έως 5:00.π.μ., η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων και ο περιορισμός των μετακινήσεων με υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033.

Προβλέπεται προσαύξηση προστίμων κατά 50% για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα