Νέα
  • ΓΔ: 1452.24 +0.26%
  • Τζίρος: 112,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Προς κατάργηση το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Πηγή: Eurokinissi

Μπορεί τα κρούσματα κορονοϊού να είναι αυξημένα παγκοσμίως, ωστόσο η νόσηση είναι συνήθως ελαφριά και τα συστήματα Υγείας δεν πιέζονται. Στο πλαίσιο αυτό πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν προχωρήσει σε χαλάρωση των μέτρων και κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Στα βήματα αυτά φαίνεται πως θα βαδίσει και η Ελλάδα σύντομα.

Την πιθανότητα να καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ το μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, καθηγητής Υγιεινής και επιδημιολογίας ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Όπως είπε οι πιθανότητες είναι 50% και σε αυτό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η αποκλιμάκωση των σκληρών δεικτών. Μάλιστα η κατάργηση μπορεί να γίνει πριν το Πάσχα. «Είναι μια πιθανότητα να μην έχουμε το Covid pass π.χ. για τους χώρους της εστίασης», τόνισε.

Επίσης για τη μάσκα ο κ. Μαγιορκίνης είπε ότι είναι πιθανό να σταματήσει η χρήση της σε κλειστούς χώρους. «Ήρθαν για να μείνουν στα νοσοκομεία» διευκρίνισε.

Όσον αφορά στην τέταρτη δόση του εμβολίου για τον κορoνοϊό ο Γκίκας Μαγιορκίνης εξέφρασε την άποψη ότι αναμένεται να δοθεί και στους άνω των 70 ετών, εκτός από τις ευπαθείς ομάδες. «Δεν πρόκειται να δούμε σύντομα ενισχυτικές δόσεις στον υπόλοιπο πληθυσμό και στα παιδιά. Αν θα χρειαστεί θα το δούμε από Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο» ανέφερε.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ