Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Κορονοϊός: Πάσχα με μάσκες και πιστοποιητικά - Καμιά χαλάρωση μέχρι Πρωτομαγιά

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση σχεδίαζε να αποκλιμακώσει σταδιακά τα μέτρα για την πανδημία του κορονοϊού, ο σχεδιασμός μετατίθεται για λίγο αργότερα, κυρίως εξαιτίας της αύξησης κρουσμάτων που καταγράφεται αλλά και της Μετάλλαξης Ομικρον 2 που μεταδίδεται επίσης ταχύτατα, καθώς η Επιτροπή κατά τη συνεδρίασή της εισηγήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr να μην υπάρξει καμία χαλάρωση μέτρων έως την Πρωτομαγιά.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το Πάσχα του θα γίνει με χρήση μάσκας και πιστοποιητικό εμβολιασμού. 

Τι θα γίνει με το Πιστοποιητικό Εμβολιασμού

Ενώ αρχικά οι σκέψεις της κυβέρνησης έλεγαν ότι θα μπορούσαν τα περισσότερα μέτρα να έχουν καταργηθεί έως το Πάσχα, φαίνεται ότι οι αντιδράσεις των ειδικών επιστημόνων της επιτροπής του υπουργείου Υγείας βάζουν προς ώρας φρένο στα σχέδιά της.

Aλλωστε οι επιστήμονες -η πλειοψηφία τουλάχιστον-ήταν και παραμένουν αρνητικοί στο να καταργηθούν άμεσα όλα τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν για τον κορονοϊό. Και αυτό διότι μέχρι στιγμής τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλά και η ταχύτατη μετάδοση της Μετάλλαξης Oμικρον δεν αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό.

Παρότι αρχικά στελέχη της κυβέρνησης αλλά και μέλη της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας σημείωναν ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα έχει καταργηθεί έως το Πάσχα, φαίνεται προς τώρα υπάρχει αλλαγή πορείας.

Ολα δείχνουν ότι οι επιστήμονες θα θέσουν ως ημερομηνία ορόσημο μετά το Πάσχα, ώστε να έχει μειωθεί σε ένα βαθμό το επιδημιολογικό φορτίο που υπάρχει στη χώρα. Αλλωστε και η κυβέρνηση εστιάζει πλέον στον Μάιο που είναι ο μήνας που αναμένεται να ξεκινήσει πιο έντονα η τουριστική κίνηση στη χώρα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ