Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Καθηγητής Γαλιατσάτος για Σανγκάη: Ελπίζω να μην μας κρύβουν κάτι...

Έντονο προβληματισμό για το πρωτόγνωρης σκληρότητας απαγορευτικό στη Σανγκάη, που σήμερα ανακοίνωσε τους πρώτους τρεις νεκρούς, εξέφρασε ο Παναγής Γαλιατσάτος – πνευμονολόγος, εντατικολόγος καθηγητής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ.

Στην πόλη δόθηκε διαταγή για μηδενικά κρούσματα κι έχει ακολουθήσει μια πρωτοφανή σκληρή καραντίνα.

Ο κ. Γαλιατσάτος, μιλώντας στον Σκάι,  εξέφρασε την ελπίδα να είναι θέμα πολιτισμού αυτά που συμβαίνουν, και όχι η Κίνα να κρύβει μια νέα μετάλλαξη του κορονοϊού

«Βρίσκω πολύ περίεργο τι συνέβη στη Σανγκάη. Είμαστε δύο χρόνια τώρα μέσα στην πανδημία. Και η επιστήμη, η έρευνα έχουν φτάσει σε μια στιγμή που ξέρουμε πώς να ζήσουμε με τον COVID και ξέρουμε να τον "κρατήσουμε" σαν ένα κρύωμα» δήλωσε ο πνευμονολόγος. 

Όπως υπογράμμισε ο καθηγητής, «έχουμε εμβόλια, φάρμακα, μάσκες… Αυτά που βλέπουμε στη Σανγκάη, πολλοί γιατροί φίλοι μου λένε ότι είναι πολύ παράξενα… Αυτά τα κάνεις στην αρχή που είχαμε φόβο, δεν ξέραμε τι ήταν ο ιός τι κακό θα μάς έκανε. Μια υπόθεση είναι ότι έτσι είναι ο πολιτισμός τους δεν θέλουν ούτε νέα κρούσματα ούτε έναν ασθενή, το έχουμε δει αυτό στην Κίνα πολλές φορές. Η άλλη υπόθεση είναι: μήπως έχει γίνει κάτι που δεν μάς το λένε; Δύο χρόνια πριν αυτό είδαμε με τον COVID (με ανακοινώσεις) μέσω των γιατρών στο ίντερνετ. Μήπως υπάρχει νέα μετάλλαξη και δε μας το λένε. Ελπίζω να είναι το πρώτο, ο πολιτισμός τους, αλλά είναι πολύ περίεργο, δεν χρειάζονται αυτά, έχουμε τα εργαλεία να ζήσουμε με τον COVID». 

«Είναι ο πολιτισμός τους ή μήπως κάτι χειρότερο θα βγει; Δε θέλω να πιστεύω ότι πάλι μας κρύβουν, για δεύτερη φορά σε δυο χρόνια, κάποιο άλλο μυστικό. Αυτό ελπίζω» σημείωσε ο κ. Γαλιατσάτος. 


 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ