Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Η διαδικασία εμβολιασμού σε περίπτωση ακύρωσης του ραντεβού

Εμβόλιο της Pfizer / Πηγή: AP
Εμβόλιο της Pfizer / Πηγή: AP

Η πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε αισιόδοξη για το σχέδιο των εμβολιασμών και έθεσε στόχο έως το ερχόμενο καλοκαίρι να έχει εμβολιαστεί το 70% του γενικού πληθυσμού στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα έχουν ξεκινήσει ήδη οι εμβολιασμοί για τα άτομα άνω των 85 ετών, με τη διαδικασία των ραντεβού μέσω του SMS στο 13034.

Ουρσουλα φον ντερ Λάιεν: To 70% των Ευρωπαίων θα έχει εμβολιαστεί μέχρι το καλοκαίρι

Η διαδικασία μετάθεσης ραντεβού

Σε περίπτωση που ένας πολίτης κλείσει ραντεβού για τον εμβολιασμό, αλλά αδυνατεί να παρευρεθεί στο κέντρο τη συγκεκριμένη ημερομηνία, έχει τη δυνατότητα να αλλάξει το ραντεβού του μέσα στις επόμενες 72 ημέρες. Η μετάθεση είναι δυνατή είτε μέσα από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr, είτε μέσω μετάβασης σε κοντινό φαρμακείο ή ΚΕΠ. 

Τι γίνεται με τις χαμένες δόσεις του εμβολίου

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γεώργιο Γεωργαντά, σε περίπτωση που ένας πολίτης ούτε παρευρεθεί ούτε αλλάξει το ραντεβού του, δεν θα μπορεί να προβεί σε νέο ραντεβού για ένα μήνα.

«Η κυβέρνηση έχει προβλέψει για όσους πολίτες κλείσουν ραντεβού και δεν εμφανιστούν, χωρίς να έχουν ειδοποιήσει τις τρεις προηγούμενες ημέρες, να μην τους επιτραπεί η δυνατότητα να κλείσουν εκ νέου ραντεβού για ένα μήνα. Ο λόγος που αποφασίστηκε μια τέτοια πολιτική, είναι για αποτυπωθεί το μέγεθος της σπουδαιότητας της διαδικασίας του εμβολιασμού για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας».

Το εμβόλιο του κορονοϊού είναι ένα αρκετά δύσκολο, καθώς καταψύχεται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και δεν μπορεί αφού βγει από την κατάψηξη να ξαναμπεί. Για να περιοριστεί ο αριθμός των χαμένων δόσεων, οι δόσεις που δεν θα κάνουν οι πολίτες θα διατίθενται σε στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ