Νέα
  • ΓΔ: 1357.3 -2.46%
  • Τζίρος: 149,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Candida Auris: Τα αντιβιοτικά «τρέφουν» τον μύκητα που σήμανε συναγερμό - Ποιοι κινδυνεύουν  

Για τον ανθεκτικό μύκητα Candida Auris, που έχει σημάνει τον συναγερμό στην επιστημονική κοινότητα, μίλησε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης, επισημαίνοντας ότι δεν αποτελεί απειλή για τους υγιείς ανθρώπους

«Είναι ένας μύκητας, ο οποίος δεν είναι πρόσφατη ανακάλυψη, υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια, ωστόσο το "προφίλ" του τον έχει φέρει σε μία κατάσταση που μπορεί να αναπτύσσεται σε συνθήκες όπου υπάρχουν και πολλά αντιβιοτικά», όπως στις Εντατικές, υπογράμμισε ο καθηγητής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Υπάρχουν συνθήκες που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να απολυμανθεί αποτελεσματικά ένα νοσοκομείο, ωστόσο υπάρχει πιθανότητα να επανέρχεται, γιατί είναι ένα μικρόβιο με αντοχή», πρόσθεσε.

Η μόλυνση από τον συγκεκριμένο μύκητα γίνεται κυρίως στις ΜΕΘ και, όπως είπε ο καθηγητής, «δεν θα δούμε έναν υγιή άνθρωπο να πεθαίνει».

Ποιοι κινδυνεύουν - Έχει εντοπιστεί σε πολλά νοσοκομεία της Αθήνας

«Μέχρι στιγμής, χτυπά άτομα ανοσοκατασταλμένα, άτομα που βρίσκονται σε ΜΕΘ και κάποιους με χρόνια προβλήματα, π.χ. με τους πνεύμονές τους», επισήμανε ο κ. Μαγιορκίνης. 

Εξέφρασε την άποψη ότι τα νοσοκομεία πρέπει να είναι σε εγρήγορση: «Θα πρέπει να το κοιτάνε. Δεν είμαι σίγουρο ότι αυτήν τη στιγμή όλα τα νοσοκομεία ψάχνουν για αυτόν τον μύκητα. Τα νοσοκομεία που ψάχνουν τον βρίσκουν, τον απομονώνουν, για παράδειγμα ο "Ευαγγελισμός", όπου έχει ανιχνευτεί, όπως και σε άλλα νοσοκομεία στην Αθήνα».

Ο κ. Μαγιοργκίνης σημείωσε πως δεν υπάρχει νοσοκομείο, σε παγκόσμια κλίμακα, που να μην βγαίνει αυτός ο μύκητας. «Βρίσκεται παντού, απλά στις ΜΕΘ βρίσκει τρόπο και αναπτύσσεται. Αν έχουν μπει τα σωστά πρωτόκολλα για τους μύκητες, τους ανιχνεύουν και τους βρίσκουν».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα