Νέα
  • ΓΔ: 1381.07 +1.13%
  • Τζίρος: 104,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βραβείο 1.000 ευρώ στους αριστούχους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Υποτροφίες - Πανεπιστήμια
Πηγή: Eurokinissi

Το συνολικό ποσό του 1.350.000 ευρώ θα χορηγήσει το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) ως βραβεία αριστείας για την τριετία 2020-2022 με σκοπό την επιβράβευση των πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι αρίστευσαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Το βραβείο συνίσταται:

  • σε τιμητικό δίπλωμα σε πάπυρο, το οποίο υπογράφεται από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του ΙΚΥ και φέρει τη σφραγίδα αμφοτέρων
  • στο ποσό των 1.000 ευρώ, το οποίο καταβάλλεται εφάπαξ από το ΙΚΥ. 

Στο πλαίσιο αυτό, με κοινή απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών καθορίστηκαν οι προϋποθέσεις και η διαδικασία χορήγησης των «Βραβείων Αριστείας» για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, ύψους 450.000 ευρώ. 

Σύμφωνα με τα οριζόμενα, το βραβείο απονέμεται στον πρώτο σε βαθμολογία πτυχιούχο κάθε τμήματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μεταξύ αυτών οι οποίοι δεν υπερέβησαν τον ελάχιστο αριθμό των αναγκαίων για την απονομή του τίτλου σπουδών εξαμήνων. 

Σε περίπτωση ισοβαθμίας, το βραβείο απονέμεται στον πτυχιούχο ο οποίος συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων για την εισαγωγή του στο τμήμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κατά τις εισαγωγικές εξετάσεις. 

Μετά από έγγραφο του ΙΚΥ και σε ημερομηνία η οποία ορίζεται από αυτό, αποστέλλονται από τους προέδρους των τμημάτων των σχολών των ιδρυμάτων ή από τη γραμματεία της πρυτανείας εκάστου ιδρύματος τα εξής δικαιολογητικά: 

  • το ονοματεπώνυμο, ο βαθμός πτυχίου και τα στοιχεία επικοινωνίας του αριστούχου πτυχιούχου του κάθε τμήματος και
  • βεβαίωση ότι δεν υπερέβη την ελάχιστη χρονική διάρκεια σπουδών για τη λήψη του πτυχίου. 

Σε περίπτωση ισοβαθμίας, στο εν λόγω έγγραφο αναφέρονται τα προαναφερόμενα στοιχεία όλων των ισοβαθμούντων καθώς και ο αριθμός των μορίων τα οποία συγκέντρωσαν για την εισαγωγή τους στο τμήμα κατά τις εισαγωγικές εξετάσεις. 

Εν συνεχεία συντάσσεται πίνακας δικαιούχων με βάση τα στοιχεία τα οποία έχουν αποσταλεί από τα τμήματα, ο οποίος εγκρίνεται από το διοικητικό συμβούλιο του ΙΚΥ. 

Κατόπιν αποστέλλονται στο ΙΚΥ τα αναγκαία στοιχεία των δικαιούχων για την καταβολή του χρηματικού ποσού του βραβείου καθώς και η συγκατάθεσή τους για την ενδεχόμενη ανάρτηση του ονοματεπώνυμου, πατρώνυμου, βαθμού πτυχίου και σχολής/τμήματός τους στον διαδικτυακό τόπο του ΙΚΥ και/ή την με άλλο τρόπο δημοσιοποίηση των εν λόγω στοιχείων τους για σκοπούς προώθησης της αριστείας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 
 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ