Νέα
  • ΓΔ: 1454.01 +0.43%
  • Τζίρος: 29,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παναγιωτόπουλος: Πότε θα τεθεί σε ισχύ η αύξηση της θητείας - Ποιοι εξαιρούνται

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλά για την εξίσωση των μηνών θητείας στον στρατό/ Πηγή: Eurokinissi
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος / Πηγή: Eurokinissi

Προ ολίγου συνεδρίασε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και ενέκρινε την αύξηση του χρόνου θητείας από τους 9 στους 12 μήνες.

Η θητεία στην Πολεμική Αεροπορία είναι ήδη στους 12 μήνες και ομοίως θα εξισωθεί η διάρκεια στους στρατεύσιμους του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού.

Επίσης για τους Δοκίμους Εφέδρους Αξιωματικούς Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας καθορίζεται διάρκεια θητείας δεκαεπτά και δεκατεσσάρων μηνών αντιστοίχως.

Σημειώνεται ότι οι νέες ρυθμίσεις θα τεθούν σε εφαρμογή από τον Μάιο και δεν αφορούν όσους ήδη υπηρετούν τη θητεία τους.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωσε σχετικά:

«Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η πρόταση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σχετικώς με τη στρατιωτική θητεία. Η πρόταση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο αναβάθμισης των Ενόπλων Δυνάμεων σε προσωπικό».

Προς αυτήν την κατεύθυνση έχουν ήδη ανακοινωθεί:

  • Η αύξηση του αριθμού των εισακτέων σπουδαστών στο σύνολο των Στρατιωτικών Σχολών Αξιωματικών και Υπαξιωματικών.
  • Η πρόσληψη Οπλιτών Βραχείας Ανακατατάξεως και Επαγγελματιών Οπλιτών.

Επιπροσθέτως, με Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα εκδοθεί στο προσεχές διάστημα, επανακαθορίζεται η διάρκεια της θητείας των στρατευσίμων Οπλιτών, Ναυτών, Σμηνιτών και Εφέδρων Αξιωματικών και στους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αναλυτικότερα:

  • Εξισώνεται η διάρκεια της πλήρους θητείας των στρατευσίμων του Στρατού Ξηράς με αυτήν των στρατευσίμων στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία, σε 12 μήνες για όλους.
  • Καθορίζεται θητεία διάρκειας εννέα μηνών για τους υπόχρεους πλήρους θητείας που υπηρετούν σε συγκεκριμένες Μονάδες του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας με ειδικά επιχειρησιακά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά, υπό την προϋπόθεση της παραμονής τους στη συγκεκριμένη Μονάδα για το σύνολο της θητείας τους.
  • Καθορίζεται για τους Δοκίμους Εφέδρους Αξιωματικούς Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας διάρκεια θητείας δεκαεπτά και δεκατεσσάρων μηνών αντιστοίχως.
Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ