Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

e-γραμματεία: Ψηφιακό αντίγραφο πτυχίου και sms για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές

Laptop / Πηγή: Pixabay
Laptop / Πηγή: Pixabay

Η κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδιο για την αυτοματοποίηση της αλληλεπίδρασης φοιτητών και γραμματείας, μέσω μιας ειδικής πλατφόρμας που θα επιτρέπει την απευθείας εξυπηρέτησή τους, όπως αποκάλυψε σε ημερίδα της ΔΑΠ ο υπουργός κ. Πιερρακάκης
Ψηφιακά αντίγραφα πτυχίων από τα πανεπιστήμια, άμεση ηλεκτρονική ενημέρωση των φοιτητών από τις γραμματείες και βελτίωση όλων των υπηρεσιών των ιδρυμάτων, προωθεί η κυβέρνηση με τη συνεργασία των υπουργείων Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης σε ημερίδα με θέμα «Ψηφιακές προκλήσεις για το σύγχρονο ελληνικό πανεπιστήμιο», το πανεπιστήμιο θα αλλάξει πολύ τα επόμενα χρόνια και θα μπορεί να δίνει ψηφιακά αντίγραφο του πτυχίου μέσα από μια ειδική πλατφόρμα.

Ο ίδιος υπογράμμισε μάλιστα ότι «προσπαθούμε κάποιες από τις διαδικασίες να τις κάνουμε ψηφιακές, πιο γρήγορες, πιο απλές, όπως για παράδειγμα να λαμβάνει ο επιτυχών στις εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ένα γραπτό μήνυμα σχετικά με την σχολή που μπήκε» στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Επίσης οι φοιτητές θα μπορούν ηλεκτρονικά να εξυπηρετούνται για μια σειρά θεμάτων από τις Γραμματείες των Σχολών τους. Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, δήλωσε, πως βρίσκεται σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας για την εκπόνηση ενός σχεδίου για την αυτοματοποίηση της αλληλεπίδρασης φοιτητών και γραμματείας, μέσω μιας ειδικής πλατφόρμας που θα επιτρέπει την απευθείας εξυπηρέτησή τους.

Περισσότερα στο ethnos.gr

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ