Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Σαρηγιάννης: 25.000 κρούσματα κορονοϊού έως τις 15 Ιουλίου

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Σενάρια για 20.000 έως 25.000 ημερήσια κρούσματα κορoνοϊού δείχνουν τα μοντέλα του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένη Σαρηγιάννη. Ο καθηγητής τόνισε ότι σε αυτό το σημείο αναμένεται και η κορύφωση του τρέχοντος πανδημικού κύματος στη χώρα μας.

Μιλώντας στον Σκάι, χαρακτήρισε απολύτως προβλεπόμενη την πορεία της καμπύλης αύξησης της διασποράς το τελευταίο διάστημα, λόγω των παραλλαγών 4 και 5 που ξεπερνούν σε σημαντικό βαθμό την ανοσία, ενώ παράλληλα τα μέτρα έχουν χαλαρώσει και υπάρχουν τουριστικές ροές προς τη χώρα μας.

Συνέστησε χρήση μάσκας και πρότεινε να υπάρξει ένα επίπεδο υποχρεωτικότητας σε χώρους με μεγάλη επαφή με το κοινό.

Παγώνη: Μας ενδιαφέρει να μην αυξηθούν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

"Εξάρσεις και υφέσεις του κορωνοϊού θα υπάρξουν, τις περιμέναμε. Αυτό που δεν θέλουμε είναι η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία, όπου προς το παρόν υπάρχει μεν αύξηση, αλλά δεν υπάρχει πίεση" ανέφερε στην ίδια εκπομπή, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη. 

Η κ. Παγώνη πρόσθεσε ότι αυτό που μας σώζει αυτή τη στιγμή είναι ότι υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό εμβολιασμένων καθώς επίσης η ύπαρξη των αντιικών και των πρωτοκόλλων που έχουμε στη διάθεσή μας.

Σχετικά με τα εμβόλια, προέτρεψε τους άνω των 60 ετών να κάνουν τη 2η αναμνηστική δόση, επισημαίνοντας ότι - μέχρι στιγμής- μόνο το 17% εξ αυτών, έχουν σπεύσει να την κάνουν.

Για τους 30- 59 ετών, που δεν έχουν προβλήματα υγείας, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά τεκμηριωμένα στοιχεία για να πάνε να εμβολιαστούν. 

Διευκρίνισε ότι όσοι έχουν κάνει την τρίτη δόση και έχουν νοσήσει είναι σαν να έχουν κάνει την τέταρτη, δηλαδή τη δεύτερη αναμνηστική και για αυτούς δεν συντρέχει λόγος να την κάνουν. 

Σε κάθε περίπτωση όσον αφορά στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, 30 - 59 ετών, θα πρέπει όταν έχουν προβλήματα να εμβολιάζονται, αλλά πάντα κατόπιν συνεννόησης με τον γιατρό τους.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ