Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Πρόβλεψη-σοκ από Μαγιορκίνη: Αύριο περιμένουμε 20.000 κρούσματα

Η οδός Ερμού στην Αθήνα, το πρώτο Σαββατοκύριακο που επαναλειτούργησε το λιανεμπόριο / Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Τη σημαντική αυξητική τάση στον αριθμό των κρουσμάτων του κορονοϊού σχολιάζει σε ανάρτησή του ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Οπως γράφει, αύριο Τρίτη, περιμένουμε να δούμε λίγο πάνω από 20.000 διαγνώσεις. Συγκριτικά σήμερα, Δευτέρα, είχαμε 7.682, αλλά πρόκειται για αριθμό της Κυριακής που πάντα είναι χαμηλός.

Προσθέτει ακόμη ότι δεν έχουμε δει σημαντική πίεση στις ΜΕΘ, όπως και ότι, στο βασικό σενάριο, η έξαρση θα παραμείνει σε κορύφωση ως τις 10 Ιουλίου, στα επίπεδα των 20.000 κρουσμάτων (σε μέσο όρο επταημέρου).

Στην ανάρτησή του ο κ. Μαγιορκίνης για την επιδημιολογία της θερινής έξαρσης του κορωνοϊού σημειώνει:

Η μεσοσταθμική αύξηση στον αριθμό των διαγνώσεων με COVID-19 κινήθηκε στο επίπεδο του 60% εντός της τελευταίας εβδομάδας. Αυτό σημαίνει ότι αύριο Τρίτη λογικά περιμένουμε να δούμε λίγο παραπάνω από 20.000 διαγνώσεις.

Η αύξηση των κλινών εντός των νοσοκομείων παρέμεινε στο επίπεδο του 44%.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων παρέμεινε σχετικά σταθερός με ήπια αύξηση της τάξης του 3%. Προς το παρόν δεν έχουμε δει σημαντική πίεση στις ΜΕΘ αν και η αύξηση στις διαγνώσεις είναι παρούσα τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Η κινητική και δυναμική στις διασωληνώσεις εντός αυτής της εβδομάδας θα είναι και ο σημαντικότερος προγνωστικός δείκτης.

Το βασικό σενάριο πρόβλεψης για την θερινή έξαρση παραμένει σε κορύφωση μέχρι τις 10 Ιουλίου που θα κυμανθεί στο επίπεδο των 20.000 διαγνώσεων (7-ήμερος μέσος όρος).

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ