Νέα
  • ΓΔ: 1054.59 +0.83%
  • Τζίρος: 88,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Συνδικάτα ΟΛΠ: Απεργία στο λιμάνι του Πειραιά εάν δεν εφαρμοστεί η συλλογική σύμβαση

Με απεργίες στο λιμάνι του Πειραιά μέσα στο καλοκαίρι απειλεί η Ένωση Μονίμων Υπαλλήλων OΛΠ και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος εάν δεν εφαρμοστεί η Συλλογική Σύμβαση σε όλο το προσωπικό του ΟΛΠ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Πριν από αρκετό καιρό και κυρίως μετά την υπογραφή της ΣΣΕ 2021-2023 είχαμε θέσει ξεκάθαρα στην εταιρεία την υποχρέωση της να εφαρμόζει την Συλλογική Σύμβαση σε όλο το προσωπικό, χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις όπως ο νόμος επιβάλλει.

Αυτό επίσης προβλέπεται από τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού τον οποίο έχουμε υπογράψει «από κοινού» με την νέα Διοίκηση του OΛΠ αλλά και από τις ίδιες τις συλλογικές συμβάσεις. Επιπροσθέτως, ο τελευταίος εργατικός νόμος 4808/21 (νόμος Χατζηδάκη) ρητά προβλέπει ότι η επιχειρησιακή ΣΣΕ είναι υποχρεωτικής εφαρμογής σε όλο το προσωπικό.

Η Διοίκηση της εταιρείας χωρίς να αρνείται κατηγορηματικά στην αρχή αλλά και δίνοντας υποσχέσεις ότι το θέμα αυτό θα τακτοποιηθεί σύντομα αφού είναι θέμα τεχνικό κυρίως, κέρδιζε χρόνο και εκμεταλλευόμενη τη δική μας καλή πρόθεση συνέχιζε να μην εφαρμόζει πλήρως την ΣΣΕ όπως όφειλε.

Μετά και την τελευταία πληρωμή της μισθοδοσίας των νέων συναδέλφων και αφού και πάλι δεν εφαρμόστηκε η ΣΣΕ προχωρήσαμε, όπως άλλωστε είχαμε προειδοποιήσει την Διοίκηση του OΛΠ, σε προσφυγή στον ΟΜΕΔ – Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας που είναι και το αρμόδιο όργανο για να αποφανθεί και να επιβάλλει την εφαρμογή της ΣΣΕ.

Παράλληλα θέλουμε με πολύ ξεκάθαρο τρόπο να πούμε στην Διοίκηση του ΟΛΠ ότι ο καλόπιστος διάλογος θέλει δύο πλευρές και όχι μόνο μία και πως σε κάθε περίπτωση η καλή διάθεση όταν δε βρίσκει ανταπόκριση εξαντλείται.

Οι υπάλληλοι του OΛΠ έχουμε παρελθόν και όλοι γνωρίζουν ότι ξέρουμε να διεκδικούμε και να κερδίζουμε και αγωνιστικά τα δικαιώματα μας.

Τέλος καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΝΑ να αναλάβει τις ευθύνες που ο νόμος της επιβάλλει, να δει τί συμβαίνει στο μεγάλο Λιμάνι της χώρας, να εστιάσει στην ουσία και να παρέμβει ως οφείλει με πράξεις!

Εμείς συνάδελφοι σε κάθε περίπτωση παραμένουμε εδώ για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας και την εργασία μας σε έναν Οργανισμό Ευρωπαϊκής χώρας με κανόνες και νόμους που όλοι οφείλουν να τηρούν».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ