Νέα
  • ΓΔ: 1447.82 +1.89%
  • Τζίρος: 148,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΑΣΑ: Πραγματοποιούνται 3.000 περισσότερα δρομολόγια λεωφορείων εν μέσω πανδημίας

Ξεκίνησαν τα δρομολογία τα ηλεκτρικά λεωφορεία στους δρόμους της Αθήνας / Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Η διοίκηση του ΟΑΣΑ συναντήθηκε σήμερα, 27 Ιανουαρίου με τον τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά και τον αναπληρωτή τομεάρχη Χρήστο Γιαννούλη.

Μάλιστα ο πρόεδρος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, Ιωάννης Γκόλιας και ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Νίκος Αθανασόπουλος, τοποθετήθηκαν για την συμβουλή του Οργανισμού, στις συγκοινωνίες της Αθήνας, εν μέσω πανδημίας. Επιπλέον έκαναν λόγο και για την συνεργασία τους με τα ΚΤΕΛ Αττικής αλλά και τις συνθήκες εργασίας του προσωπικού.

Ειδικότερα, τόνισαν ότι η πανδημία κατέστησε αναγκαία τη λήψη νέων έκτακτων μέτρων, ώστε οι συγκοινωνιακές υπηρεσίες να παρέχονται με προδιαγραφές υψηλής ποιότητας.

Τα έκτακτα μέτρα:

  1. Η ανάθεση έργου στα ΚΤΕΛ Αττικής και η συστηματική συντήρηση του στόλου οχημάτων εξασφάλισε την σταδιακή παροχή βελτιωμένης συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης. Σήμερα πραγματοποιούνται περίπου 3.000 περισσότερα δρομολόγια λεωφορείων την ημέρα στους δρόμους της Αθήνας. Σημειώθηκε μάλιστα ότι τα οχήματα λεωφορειακών γραμμών και γραμμών τρόλεϊ, που πραγματοποίησαν δρομολόγια σήμερα ήταν 1.225 περίπου, αριθμός που είχε καταγραφεί για τελευταία φορά το Νοέμβριο του 2015.
  2. Ενίσχυση του στόλου με τα 300 λεωφορεία ηλικίας μέχρι 10 ετών με leasing
  3. 609 προσλήψεις που θα ολοκληρωθούν μετά την τελική έγκριση από το ΑΣΕΠ.

Η διοίκηση του Οργανισμού υπογράμμισε ακόμη ότι καθημερινά λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την προστασία επιβατικού κοινού και εργαζομένων από τον κορονοϊό, μεταξύ των οποίων και εκτεταμένη απολύμανση(ψεκασμοί) οχημάτων και συρμών, με τη χρήση ειδικών σκευασμάτων, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ