Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

ΟΗΕ για τους πρόσφυγες: Οι αυξανόμενοι θάνατοι στα σύνορα της Ευρώπης πρέπει να σταματήσουν

Ξεκινά το πρόγραμμα ESTIA 2021 για την εγκατάσταση των αιτούντων άσυλο / Πηγή: Intime

Στις 10 Αυγούστου, ένα σκάφος βυθίστηκε στα ανοιχτά της Ρόδου. Σύμφωνα με μαρτυρίες, το σκάφος είχε ξεκινήσει από την Τουρκία με προορισμό την Ιταλία. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί περίπου 34 άνθρωποι. Οι επιζώντες αναφέρουν ότι στο σκάφος μπορεί να επέβαιναν από 60 έως 80 άτομα.

Η Ελληνική Ακτοφυλακή, με την υποστήριξη του Ναυτικού, της Αεροπορίας και ιδιωτικών σκαφών, ανέφερε ότι διέσωσαν 29 άτομα, τα οποία έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος. Η Τουρκική Ακτοφυλακή αναφέρει ότι έχει επίσης διασώσει πέντε ακόμα άτομα που βρέθηκαν στα τουρκικά ύδατα.

«Αυτή η συνεχής απώλεια ανθρώπινων ζωών είναι απαράδεκτη. Χωρίς εναλλακτικές ασφαλείς οδούς, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες συνεχίζουν να θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο. Όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να αναζητήσουν ασφάλεια εάν διαφεύγουν από πολέμους και διώξεις. Οι αυξανόμενοι θάνατοι στα σύνορα της Ευρώπης πρέπει να σταματήσουν», τόνισε η Maria Clara Martin, Αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Η Ύπατη Αρμοστεία εκτιμάει ότι το πρώτο εξάμηνο του 2022 σχεδόν 1.200 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται στη θάλασσα, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη μέσω της Μεσογείου και της βορειοδυτικής Αφρικανικής θαλάσσιας οδού. Στον αριθμό αυτόν περιλαμβάνονται τουλάχιστον 25 νεκροί ή αγνοούμενοι στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πέρυσι, 3.100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται επιχειρώντας τα ίδια επικίνδυνα ταξίδια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ