Νέα
  • ΓΔ: 1451.44 +1.12%
  • Τζίρος: 102,70 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Φόβοι για νέα αναζωπύρωση της πανδημίας λόγω του στελέχους «Κένταυρος»

Πηγή: Pixabay

Ανοιχτό ενδεχόμενο να σημειωθεί έξαρση της πανδημίας στη χώρα μας λόγω της πιθανής εμφάνισης της παραλλαγής «Κένταυρος», άφησε ο καθηγητής Περιβαλλόντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο καθηγητής με βάση τις επιδημιολογικές του προβλέψεις τόνισε πως προς τα τέλη Σεπτέμβρη υπάρχει μέγαλη πιθανότητα να δούμε μια αναζωπύρωση της πανδημίας λόγω του συγκεκριμένου στελέχους του κορονοϊού, χαρακτηρίζοντάς μάλιστα αυτό το σενάριο «ρεαλιστικό»

Η μετάλλαξη Κένταυρος όπως σημείωσε στον Σκάι, είναι 18,5% πιο μεταδοτική από τη μετάλλαξη Όμικρον 4-5.

Για τις επόμενες ημέρες ωστόσο ανέφερε ότι θα συνεχιστεί η αποκλιμάκωση με μικρές διακυμάνσεις, μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ στις αρχές Σεπτέμβρη τα ημερήσια κρούσματα θα πέσουν κάτω από 6.000.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων δήλωσε πως συζητείται να υπάρχουν λιγότερα μέτρα σε ισχύ, χωρίς υποχρεωτικά σελφ τεστ και μάσκες μόνο σε συνθήκες συγχρωτισμού. Ο ίδιος ο καθηγητής εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για αυτό το υγειονομικό πρωτόκολλο τονίζοντας ότι είναι υπέρ στη χρήση μάσκας μέσα στις σχολικές αίθουσες.

Για τα επικαιροποιημένα εμβόλια για τον κορονοϊό τόνισε ότι θα «πιάνουν» την Όμικρον 4-5, ενώ για την «Κένταυρος», αν επιβεβαιωθεί το σενάριο επικράτησής της, είπε οτι θα προστατεύουν από τη σοβαρή νόσηση.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ