Νέα
  • ΓΔ: 1447.82 +1.89%
  • Τζίρος: 148,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπουργείο Υγείας: Ειδική «επιχείρηση» για να εξαφανιστούν τα ράντζα στα νοσοκομεία

Eνα νέο εγχείρημα ώστε να εξαφανιστούν τα ράντζα από τα νοσοκομεία αναμένεται να ξεκινήσει το υπουργείο Υγείας από το φθινόπωρο. Ήδη, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr, το επιχειρησιακό σχέδιο είναι έτοιμο και πρόκειται να ενεργοποιηθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες, εφόσον περάσει και ο σκόπελος με τον προσωπικό γιατρό, ο οποίος εάν λειτουργήσει σωστά, θα απαλλάξει σε ένα βαθμό τα νοσοκομεία από την αυξημένη κίνηση.

Τα ράντζα, άλλωστε, που αποτελούν πονοκέφαλο για το υπουργείο Υγείας, έχουν επανεμφανιστεί πιο έντονα τους τελευταίους μήνες μετά τον περιορισμό των νοσηλειών από την πανδημία.

Τα μεγάλα νοσοκομεία της πρωτεύουσας μετά από περίπου 2,5 χρόνια που είχαν αφιερωθεί στον Covid, πλέον παρουσιάζουν ακόμη και 100% πληρότητα έπειτα από γενικές εφημερίες με περιστατικά που είναι non covid και είχαν μεταχρονολογηθεί λόγω της πανδημίας.

Έτσι, τα ράντζα «κοσμούν» τους περισσότερους διαδρόμους των κεντρικών νοσοκομείων του ΕΣΥ, με συνέπεια οι ασθενείς να βασανίζονται καθημερινά αφού κατά δεκάδες περιμένουν υπομονετικά ατέλειωτες ώρες στους διαδρόμους, μέχρι να βρεθεί κρεβάτι άδειο. 

Το επιχειρησιακό σχέδιο

Η κατάσταση μετά από κάθε εφημερία μοιάζει ασφυκτική σε μεγάλα δημόσια νοσοκομεία της πρωτεύουσας όπως είναι το Αττικόν, το Γ. Γεννηματάς, το Λαϊκό, το Σισμανόγλειο και ο Ευαγγελισμός. Οι γιατροί σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν την κατάσταση επιχειρούν να ανακατανείμουν τα περιστατικά, διαδικασία όμως εξαιρετικά χρονοβόρα.

Από την άλλη, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ethnos.grειδική ομάδα στο υπουργείο Υγείας με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλο έχουν έτοιμο το νέο επιχειρησιακό σχέδιο για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα στο ΕΣΥ.

Το νέο σχέδιο περιλαμβάνει:

  • Ευρύτερη αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας στις εφημερίες των νοσοκομείων της 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ). Σήμερα οι εφημερίες των νοσοκομείων στο λεκανοπέδιο γίνονται σε διαφορετικές ώρες ανάλογα την περιοχή. Γεγονός όμως που δεν διευκολύνει τη μεταφορά των ασθενών που χρειάζονται νοσηλεία.
  • Το σχέδιο προβλέπει να υπάρχει ενιαίο ωράριο ώστε να μπορούν να διακομίζονται περιστατικά από νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ και στη 2η ΥΠΕ.
  • Ενίσχυση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) ώστε να γίνεται πιο ορθολογική διαχείριση των περιστατικών της εφημερίας.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ