Νέα
  • ΓΔ: 1452.24 +0.26%
  • Τζίρος: 112,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός - Αττική: Γυμνάσια ανοιχτά - Λύκεια κλειστά

Σχολείο / Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Να ανοίξουν τα γυμνάσια παντού, αλλά να παραμείνουν κλειστά τα λύκεια στις «κόκκινες» περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής εισηγούνται οι επιδημιολόγοι, στην σύσκεψη των ειδικών του υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορoνοϊού στη χώρα.

Για το άνοιγμα των σχολείων μίλησε το πρωί της Παρασκευής και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών για τον κορονοϊό, Νίκος Σύψας, μέσα από δηλώσεις του στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV. Ο καθηγητής χαρακτήρισε ως «γκρίζα ζώνη» τα Γυμνάσια, λέγοντας πως υπάρχει ακόμη ερωτηματικό γι' αυτά και είπε πως «επιδημιολογικά πιο επικίνδυνα είναι τα Λύκεια». Παράλληλα, ο καθηγητής σημείωσε πως όποια μέτρα παρθούν σήμερα για την Αττική και συνολικά για τις «κόκκινες» περιοχές, αρχικά θα διαρκέσουν για δύο εβδομάδες και θα επανεξεταστούν στη συνέχεια.

Σε λίγη ώρα, η επιτροπή των Λοιμωξιολόγων θα αποφασίσει, μεταξύ άλλων, αν η Αττική θα συμπεριληφθεί στις κόκκινες περιοχές και θα μπει σε νέο αυστηρό lockdown με μέτρα όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας και η αναστολή του λιανεμπορίου.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα