Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεθνής Διαφάνεια: Οριακή βελτίωση της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη

corruption
Pixabay

Η Ελλάδα βελτίωσε πέρυσι οριακά τη θέση της στον παγκόσμιο  Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς (CPI), κατατασσόμενη στην 59η θέση μεταξύ 180 χωρών από 60ή που ήταν το 2019. 

Σύμφωνα με τη σχετική κατάταξη από τη Διεθνή Διαφάνεια, η βαθμολογία της Ελλάδας ήταν στο μέσο των δύο άκρων της κλίμακας, με 50 πόντους, δύο περισσότερους από το 2019. 

Ο δείκτης διαμορφώνεται με βάση μία κλίμακα από το 0 ως το 100, όπου το 0 αντιστοιχεί σε χώρες όπου υπάρχει υψηλό επίπεδο αντίληψης διαφθοράς και το 100 στις χώρες με χαμηλό επίπεδο αντίληψης διαφθοράς.

Στην κορυφή του δείκτη, με το χαμηλότερο επίπεδο αντιλαμβανόμενης διαφθοράς είναι η Δανία, η Νέα Ζηλανδία, η Φινλανδία, η Σιγκαπούρη και η Σουηδία , ενώ τα υψηλότερα επίπεδα διαφθοράς καταγράφηκαν, μεταξύ άλλων, στο Νότιο Σουδάν, η Σομαλία, η Συρία, και η Βενεζουέλα.

«Η βελτίωση της θέσης της Ελλάδας έρχεται σε μία συγκυρία που παρατηρείται διεθνώς μία τάση αύξησης σε φαινόμενα διαφθοράς ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, και της ανάγκης λήψης έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19», σημειώνει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Η ανεξάρτητη αρχή επισημαίνει ότι η πρωτοφανής αυτή κατάσταση εγείρει σημαντικές προκλήσεις για τους τομείς που συνδέονται άμεσα με τη διαχείριση της πανδημίας, όπως είναι οι συμβάσεις προμήθειας υπηρεσιών και αγαθών, η παροχή υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας και τα προγράμματα τόνωσης της απασχόλησης και ανάκαμψης της οικονομίας.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ