Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλιακοί θερμοσίφωνες: Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις - Τα κριτήρια

ΗΛΙΑΚΟΣ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑΣ

Μεγάλη ευκαιρία για τους καταναλωτές ώστε να εξοικονομήσουν ενέργεια είναι το πρόγραμμα που έχει στα σκαριά το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για αντικατάσταση των ηλεκτρικών θερμοσίφωνων με ηλιακούς και πρόκειται να τρέξει προς το τέλος του χρόνου.

Η επιδότηση στα νοικοκυριά που θα προχωρήσουν στην αλλαγή των θερμοσίφωνων, θα γίνει με χρηματοδότηση από το repowerEU, ύψους 60 εκατ. ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του gov.gr μέσα στον Δεκέμβριο.

Ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί οι δικαιούχοι και τα εισοδηματικά κριτήρια. Σύμφωνα με τον υπουργό κ. Κώστα Σκρέκα, το πρόγραμμα αναμένεται να «τρέξει» με οδηγό το «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», με ανάλογα κριτήρια και προϋποθέσεις επιδότησης.

Υπενθυμίζεται, ότι στο πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών, κάθε ενδιαφερόμενος υπέβαλε μία αίτηση για μία και μόνο κατοικία, η οποία είτε είναι η κύρια είτε η δευτερεύουσα και με ενεργή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα επιδοτήσει την αντικατάσταση θερμοσιφώνων ρεύματος με ηλιακούς, με το μέσο κόστος αγοράς τους να κυμαίνεται στα 800 με 1000 ευρώ.

Υπολογίζεται ότι περίπου 3,5 εκατομμύρια νοικοκυριά έχουν θερμοσίφωνες ρεύματος, ενώ η αντικατάστασή τους εκτιμάται ότι θα αποφέρει εξοικονόμηση ενέργειας 20%.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ