Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γρίπη - κορονοϊός: Εκτακτη ενημέρωση στις 18:00 για τον εμβολιασμό

Θεμιστοκλέους: Η Ελλάδα αναμεσά στις χώρες με πολύ χαμηλό αριθμό χαμένων δόσεων του εμβολίου
Ο Μάριος Θεμιστοκλέους / Πηγή: Eurokinissi

Εκτακτη ενημέρωση για τους εμβολιασμούς κατά της Covid-19 θα παραχωρήσουν σήμερα, στις 6.00 το απόγευμα, στο υπουργείο Υγείας, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Η γρίπη ενέσκυψε νωρίς φέτος και στην Ελλάδα με ασθενείς να νοσηλεύονται ήδη στα νοσοκομεία. Κι είναι αυτή η συνύπαρξη γρίπης και κορονοϊού που ανησυχεί τους επιστήμονες και συστήνουν τον εμβολιασμό και στις δύο περιπτώσεις, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Ουσιαστικά είναι τρεις οι αναπνευστικοί ιοί, που μεταδίδονται με τον ίδιο τρόπο και τείνουν να εμφανίζουν αύξηση των κρουσμάτων κατά τους χειμερινούς μήνες. Η ταυτόχρονη εμφάνισή τους απασχολεί τους επιστήμονες, καθώς τόσο τα παιδιά όσο και οι ενήλικες είχαν έλθει σε μικρότερο βαθμό σε επαφή με άλλους τις τελευταίες δύο σεζόν και για αυτό το λόγο δεν διαθέτουν φέτος τη φυσική ανοσία έναντι της γρίπης και του συγκυτιακού ιού, που παρατηρούνταν πριν το ξέσπασμα της πανδημίας COVID-19.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ