Νέα
  • ΓΔ: 1168.42 0.00%
  • Τζίρος: 16,22 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Απεργία: Μαζικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα - Διαμαρτυρίες κατά της ακρίβειας

Χιλιάδες εργαζόμενοι και φοιτητές σε ολόκληρη τη χώρα βγήκαν στους δρόμους συμμετέχοντας στην απεργία που προκήρυξαν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ κι άλλες ενώσεις, ενάντια στην ακρίβεια

Στην Αθήνα το μεγάλο κάλεσμα ήταν στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, με τον κόσμο να συγκεντρώνεται εκεί από νωρίς. Μισή ώρα νωρίτερα, 10:30 ξεκίνησε η ξεχωριστή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα Προπύλαια, ενώ ακολουθούν, ως είθισται οι υπόλοιπες πορείες.

Παρών στη συγκέντρωση της Αθήνας και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, με το στέλεχος του κόμματος, Γιώργο Παναγιώτοπουλο. Στην πορεία συμμετείχαν αρκετοί βουλευτές και στελέχη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Παρών στη συγκέντρωση και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Απεργιακές κινητοποιήσεις είναι σε εξέλιξη και στην Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις της ελληνικής περιφέρειας.

Στη συμπρωτεύουσα, σύμφωνα με το politic.gr συνδικάτα της πόλης, αγροτικοί και φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία και εμπορικοί και σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου, από όπου και ακολούθησε η πορεία.

ΓΣΕΕ: Οι εργαζόμενοι δίνουν τη μάχη ενάντια στην ακρίβεια

«Οι εργαζόμενοι, μαζί με τα συνδικάτα, δίνουν μάχη ενάντια στην ακρίβεια, που πνίγει τα ελληνικά νοικοκυριά, στις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας, που επικρατούν, ενάντια στα βάρη που σηκώνουν στις πλάτες τους εδώ και χρόνια. Πρέπει και επιβάλλεται να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα κατά της ακρίβειας, μετά τις ραγδαίες αυξήσεις του ενεργειακού κόστους, αλλά και της εκτίναξης των τιμών σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης.

Τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή, είναι απαραίτητη η γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού, καθώς και η επαναφορά του συλλογικού εργατικού δικαίου, με καθολική ισχύ των συλλογικών συμβάσεων σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Ο αγώνας θα συνεχιστεί, μέχρι οι εργαζόμενοι να σταματήσουν να βρίσκονται στην κλίνη του Προκρούστη» αναφέρει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ