Νέα
  • ΓΔ: 1423.18 +0.39%
  • Τζίρος: 62,29 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

ΤΑΙΠΕΔ - Anti-Nero: Eργα 40 εκατ. ευρώ για τη προστασία των δασών της χώρας

Ολοκληρώθηκε το σχέδιο Anti-Nero, το οποίο ανέθεσε στο ΤΑΙΠΕΔ το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Το σχέδιο αφορά στον καθαρισμό 80.000 στρεμμάτων, δασών και δασικών εκτάσεων, στην συντήρηση ή διάνοιξη 12.000 χλμ. δασικών δρόμων και στην συντήρηση ή διάνοιξη 1.600 χιλιομέτρων αντιπυρηνικών ζωνών.

Αυτό αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση του ΤΑΙΠΕΔ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα σημειώνονται τα εξής:

«Συμβάλλουμε στη θωράκιση των ελληνικών δασών από την κλιματική κρίση. Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Growthfund (Υπερταμείο) - The National Fund of Greece, ολοκλήρωσε ταχύτατα και με απόλυτη επιτυχία το πρόγραμμα Anti-nero που του ανέθεσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον καθαρισμό δεκάδων δασικών οικοσυστημάτων σε ολόκληρη τη χώρα.

   Σε χρόνο ρεκόρ, από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο 2022, δημοπρατήθηκαν από το Ταμείο έργα ύψους 39,5 εκατ. ευρώ για:

  • Τον καθαρισμό 80.000 στρεμμάτων σε 40 γεωγραφικές ενότητες σε όλη τη χώρα.
  • Τη συντήρηση και διάνοιξη 12.000 χιλιομέτρων δασικών δρόμων.
  • Τη συντήρηση και διάνοιξη 1.600 χιλιομέτρων αντιπυρηνικών ζωνών.

   Ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, τόνισε: «Είμαστε υπερήφανοι, γιατί με διαφάνεια, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, υλοποιήσαμε ένα μεγάλο έργο για την προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας μας, που απειλείται από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, συμβάλλοντας παράλληλα στην απορρόφηση των πόρων του Εθνικού Προγράμματος Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης Ελλάδα 2.0. Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου, θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα της Μονάδας Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ που εργάστηκε άοκνα για την υλοποίηση αυτού του σπουδαίου έργου».
 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ