Νέα
  • ΓΔ: 1447.82 +1.89%
  • Τζίρος: 148,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φάρμακα: Πού εντοπίζονται οι ελλείψεις - «Αυξήσεις αλλιώς θα κλείσουν φαρμακοαποθήκες»

ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ
Πηγή: Eurokinissi

Eλλείψεις υπάρχουν σε συγκεκριμένα σκευάσματα, για τα οποία δεν υπάρχουν γενόσημα, τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στις ελλείψεις φαρμάκων στην Ελλάδα.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση, καθώς η χώρα μας έχει δικές της φαρμακαποθήκες που παράγουν σκευάσματα από γενόσημα, κάτι που σε άλλες χώρες αυτό δεν υπάρχει.

Σημείωσε, δε, ότι οι γιατροί πλέον εκτός από το επώνυμα σκευάσματα, θα συνταγογραφούν παράλληλα και αντικατάστατά τους για να γνωρίζουν οι γονείς ότι υπάρχει και άλλη λύση εκτός από το brand σκεύασμα.

Ο κ. Πλεύρης πρόσθεσε ακόμη ότι στα ελληνικά νοσκοκομεία και στα φαρμακεία δεν υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις. «Το πρόβλημα εντοπίζεται σε brand σκευάσματα και σε λίγα παιδιατρικά αλλά η κατάσταση θα εξομαλυνθεί».

Σε ό,τι αφορά τις κλειστές φαρμακαποθήκες σημείωσε ότι αυτό έγινε λόγω απογραφής στο τέλος του χρόνου, ενώ σημείωσε ότι δυσκολία υπάρχει σε μάσκες, αποφρακτικά και σιρόπια για τα οποία δεν έχουμε πρώτες ύλες.

Τέλος, ο κ. Πλεύρης επισήμανε ότι αύξηση θα γίνει σε πολύ φθηνά φάρμακα που παράγονται στην Ελλάδα ώστε να συνεχίσει και η παραγωγή τους, γιατί αλλιώς οι φαρμακαποθήκες θα τα αποσύρουν και η μόνη λύση που θα έχουν οι πολίτες είναι να στραφούν σε επώνυμα, που είναι πολύ πιο ακριβά.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ