Νέα
  • ΓΔ: 1461.2 +0.92%
  • Τζίρος: 101,68 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μ. Παγώνη: Πολύ μεταδοτική η μετάλλαξη «Ορθρος» - Τραγική η κατάσταση στα νοσοκομεία

ΜΕΘ / Πηγή: Eurokinissi
ΜΕΘ / Πηγή: Eurokinissi

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη μίλησε για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν επέλθει τα νοσοκομεία της χώρας σε ό,τι αφορά τις εφημερίες αλλά και την συνύπαρξη της γρίπης μαζί με τον κορονοϊό.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται τα νοσοκομεία της χώρας, με τα ράντζα να έχουν κάνει και πάλι την εμφάνισή τους στους διαδρόμους. Ενδεικτικό της κατάστασης, το αδιαχώρητο που επικράτησε σε τρεις εφημερίες του Σισμανόγλειου. Συγκεκριμένα, στις 9/1, 13/1 και 17/1, οι άνθρωποι περίμεναν στα ΤΕΠ (τμήμα επειγόντων περιστατικών) ώρες προκειμένου να εξεταστούν και να νοσηλευτούν.

Ως εκ τούτου, η ΕΙΝΑΠ εξέδωσε ανακοίνωση γνωστοποιώντας την τραγική κατάσταση του νοσοκομείου.

«Υπήρχαν πολλά περιστατικά, που ενώ είχε τελειώσει η εφημερία, είχαν μείνει στα επείγοντα. Είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει…υπήρχε πάντα, υπάρχει και εάν δεν λυθεί με τους τρόπους με τους οποίους εισηγηθήκαμε και γνωρίζοντας πώς πρέπει να διαχειριστούμε την κατάσταση, δεν πρόκειται να λυθεί ποτέ», δήλωσε στο MEGA.

Τόνισε πως είναι σημαντικό για κάθε υπουργείο και κάθε υπουργό «να κάνει σωστή κατανομή εφημέρευσης του πακέτου των νοσοκομείων που εφημερεύουν».

«Έχει σημασία πόσα και ποια νοσοκομεία εφημερεύουν την ημέρα. Το θέμα είναι τεχνικό, πρέπει να μπουν συγκεκριμένες ομάδες τις ημέρες που εφημερεύουν, να νοικοκυρευτούν τα τμήματα επειγόντων περιστατικών και να ενισχυθούν τα τμήματα στις κλινικές», συμπλήρωσε η κα Παγώνη.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ