Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία Barbara: «Μάχη» από τα συνεργεία των δήμων της Αττικής για να μείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο

Πηγή: Eurokinissi

Σε πλήρη επιχειρησιακή δράση βρίσκονται τα συνεργεία των δήμων της Αττικής προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτό το κεντρικό οδικό δίκτυο της περιοχής τους και στη συνέχεια να περάσουν σε δευτερεύοντες δρόμους, όπου το χιόνι ενδεχομένως να τους έχει κλείσει.

Η κατάσταση ως γενική εικόνα είναι πολύ καλύτερη στους περισσότερους δήμους σε σχέση με τις πρώτες πρωινές ώρες, τα εκχιονιστικά και οι αλατιέρες δουλεύουν ασταμάτητα και θα παραμείνουν στους δρόμους, για την περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες επιδεινωθούν.

Ο δήμος Ωρωπού καλύπτει μια μεγάλη έκταση, με πολλές ορεινές περιοχές, ωστόσο ο δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης τόνισε πως δεν υπάρχουν σημαντικά προβλήματα. «Αυτή τη στιγμή η κατάσταση στους κεντρικούς δρόμους είναι αρκετά καλή», είπε αρχικά και συνέχισε: «Ο κεντρικός οδικός άξονας είναι ανοιχτός, αλλά ανοιχτοί είναι και οι κεντρικοί δρόμοι στα χωριά. Υπάρχουν μικρότεροι δρόμοι που έχουν κλείσει, όμως δουλεύουμε με 54 μηχανήματα και θα συνεχίσουμε, γιατί αναμένουμε και νέο κύμα χιονιά».

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στον δήμο Πεντέλης, όπου γίνεται εκχιονισμός και ρίψη αλατιού διαρκώς στη λεωφόρο Πεντέλης, στον κεντρικό άξονα των Μελισσίων και σε άλλα κεντρικά σημεία. Η δημοτική Αρχή έχει ανοίξει πλατφόρμα στην επίσημη ιστοσελίδα της, μέσα από την οποία ενημερώνει διαρκώς τους δημότες της για την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους και σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση (10 π.μ.) η λ. Πεντέλης είναι ανοιχτή, καθώς και οι περισσότεροι κεντρικοί δρόμοι.

Πιο δύσκολη δείχνει η κατάσταση στον δήμο Διονύσου, όπου ο κεντρικός οδικός άξονας έχει ανοίξει, ωστόσο άλλοι βασικοί κάθετοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί και τα συνεργεία δουλεύουν ασταμάτητα για να τους θέσουν πάλι σε λειτουργεία.

Σε όλους τους δήμους της Αττικής λειτουργούν θερμαινόμενοι χώροι, για τη προστασία από το χιόνι και το κρύο σε όποιον βρεθεί σε ανάγκη και για όσο διάστημα διαρκέσουν η κακοκαιρία και οι χαμηλές θερμοκρασίες. Από τους δημάρχους έχουν εκδοθεί ανακοινώσεις για τα μέτρα ασφαλείας, με συμβουλές και οδηγίες προς τους δημότες και έχουν ανοίξει τηλεφωνικές γραμμές για την παροχή βοήθειας, οδηγιών και πληροφοριών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ