Νέα
  • ΓΔ: 1476.12 -0.54%
  • Τζίρος: 103,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

OPEN: Συγκλονιστικό βίντεο με τη διάσωση παιδιού από την ΕΜΑΚ στην Τουρκία

Tις δραματικές προσπάθειες της ΕΜΑΚ να σώσει ένα παιδί μέσα από τα ερείπια κτιρίου στην πόλη Χατάι της Τουρκίας, μετά το φονικό σεισμό, απεικονίζει ένα συγκλονιστικό βίντεο που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

Στο βίντεο φαίνονται οι προσπάθειες των διασωστών μέσα στα χαλάσματα να προσεγγίσουν και να σώσουν το εγκλωβισμένο παιδί.

Με κίνδυνο της ζωής τους και εν μέσω μετασεισμών, έφτιαξαν υποστυλώματα και προσεγγίζουν ένα φοβισμένο κοριτσάκι. Οι ήρωες της ΕΜΑΚ προσπαθούν να καθησυχάσουν το παιδί, ενώ αφαιρούν χαλάσματα με προσοχή ώστε να πλησιάσουν όσο περισσότερο γίνεται στο παιδί. Η διάσωση είχε κρατήσει πολλές ώρες και ήταν επιτυχής.

Πάνω από 37.000 οι νεκροί

Στο μεταξύ, ο τραγικός απολογισμός από τους σεισμούς ανεβαίνει. Πάνω 37.000 είναι πλέον οι νεκροί σε Συρία και Τουρκία. Την ίδια ώρα το πρακτορείο Anadolu υπενθυμίζει ότι οι μετασεισμοί συνεχίζονται προβάλλοντας βίντεο από Αμερικανούς και Γάλλους διασώστες οι οποίοι βγαίνουν «επειγόντως» από ετοιμόρροπο κτίριο λόγω δόνησης στα Άδανα.

Δυσβάστακτο το κόστος

Στο μεταξύ, ο σεισμός άφησε πίσω του καταστροφές που μπορεί να κοστίσουν στην Άγκυρα μέχρι 84,1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις επιχειρηματικής οργάνωσης, ενώ κυβερνητικός αξιωματούχος είπε ότι το ποσό θα ξεπεράσει τα 50 δισ. δολάρια.

Η απολογισμός των θανάτων στην Τουρκία και τη Συρία από τον σεισμό 7,8 βαθμών της περασμένης Δευτέρας πλησιάζει τις 36.000 και θεωρείται βέβαιο πως θα αυξηθεί, καθώς το επίκεντρο της απόκρισης μετατέθηκε από τη διάσωση επιζώντων, που είχαν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια, στην παροχή στέγης, τροφής και ψυχολογικής φροντίδας.

Έκθεση που δημοσιεύθηκε το Σαββατοκύριακο από την Τουρκική Συνομοσπονδία Επιχειρήσεων τοποθετεί το κόστος των ζημιών στα 84,1 δισ. δολάρια - 70,8 δισ. από τις επισκευές χιλιάδων κατοικιών, 10,4 δισ. από την απώλεια εθνικού εισοδήματος και 2,9 δισ. από την απώλεια εργάσιμων ημερών.

Αναφέρει πως το κύριο κόστος θα αφορά την ανοικοδόμηση κατοικιών, γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και υποδομών, και κάλυψη των βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων αναγκών στέγασης εκατοντάδων χιλιάδων αστέγων.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ