Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Η προφητική επιστολή για τα ελλείμματα ασφαλείας - Στις... κούτες τα GPS

Πηγή: Eurokinissi

Εβδομάδες πριν από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, εστάλη προειδοποιητική επιστολή στην οποία επισημαίνονταν τα ελλείμματα ασφαλείας στο ΟΣΕ, ενώ δεν μπήκαν ποτέ σε λειτουργία τα συστήματα GPS που ελέγχουν την ακριβή τοποθεσία των τρένων, όπως κατήγγειλε στο Open o γραμματέας της ΓΣΕΕΝίκος Κιουτσούκης. Για τις τεράστιες ελλείψεις ενημέρωνε τον περασμένο Νοέμβριο η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Ελξης, με εξώδικό της προς τον ΟΣΕ, το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, τη ΡΑΣ και τη Hellenic Train και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι διαπιστώνει «τη μη λειτουργία φωτοσημάτων και τηλεδιοίκησης εδώ και πολλά έτη» και «τη μη λειτουργία του συστήματος ETCS (European Traffic Control System– του οποίου η θέση σε λειτουργία προστατεύει έναντι στο ανθρώπινο λάθος) η οποία δεν λειτούργησε ποτέ παρά το γεγονός ότι έχει εγκατασταθεί στις μηχανές».

Στις 7 Φεβρουαρίου 2023 η Δημοκρατική Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Σιδηροδρομικών (ΔΕΣΚ-Σ), με αφορμή ακόμη δύο ατυχήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο, είχε στείλει επιστολή, τονίζοντας ότι «όσο δεν παίρνονται μέτρα προστασίας στους εργασιακούς χώρους και την ασφαλή λειτουργία και κυκλοφορία των τρένων, τα ατυχήματα δεν έχουν τελειωμό», ενώ προειδοποιούσε: «Δεν θα περιμένουμε το δυστύχημα που έρχεται, για να τους δούμε να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα κάνοντας διαπιστώσεις».

Οπως προκύπτει, δηλαδή. οι συνδικαλιστές του ΟΣΕ είχαν προειδοποιήσει για τα ελλείμματα ασφαλείας του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου, πολύ πριν την τραγωδία στα Τέμπη.

Πηγή: Eurokinissi

Ολη η επιστολή:

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Άλλα δύο ατυχήματα τις προηγούμενες ημέρες προστέθηκαν στο μακρύ κατάλογο με τις Αμαξοστοιχίες 51 και 61 αντίστοιχα, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο το συνάδελφο Μηχανοδηγό αλλά και τους επιβάτες.

Όσο δεν παίρνονται μέτρα προστασίας στους εργασιακούς χώρους και την ασφαλή λειτουργία και κυκλοφορία των τρένων, τα ατυχήματα δεν έχουν τελειωμό.

Είναι πλέον εξοργιστικό αυτά να αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο και να μην παίρνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο, να μη δρομολογείται καμία βελτίωση στην υποδομή και λειτουργία, να μην ελέγχονται οι εμπλεκόμενοι φορείς και να μην αναζητούνται ευθύνες.

Όπως οι προηγούμενες Κυβερνήσεις έτσι και η σημερινή, έχει άλλες προτεραιότητες και όχι την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών. Αντιλαμβάνονται την ασφάλεια ως κόστος.

Το Υπουργείο βρίσκει λεφτά για τις διάφορες εργολαβίες, αλλά για να ολοκληρωθούν επιτέλους οι σιδηροδρομικές υποδομές και τα συστήματα ασφαλούς κυκλοφορίας Ο Χ Ι ! «έχουν καιρό….κάποια στιγμή θα τελειώσουν».

Η ΡΑΣ επιλεκτικά παρεμβαίνει, αφήνοντας εκτεταμένα κενά και σοβαρές ελλείψεις στο απυρόβλητο.

Διάφοροι φορείς, ΟΣΕ και HELLENIC TRAIN αλληλο-μεταφέρουν τις ευθύνες τους, αλλά κανείς στο τέλος δεν φταίει….. Φταίνε τα φαινόμενα που είναι έντονα και πλημμυρίζει η γραμμή, φταίνε οι φωτιές που άφησαν καμένους κορμούς, φταίει το χιόνι, φταίνε οι άλλοι, φταίμε λίγο και εμείς φταίει και ο Χατζηπετρής…!!!

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ

Δεν θα περιμένουμε το δυστύχημα που έρχεται, για να τους δούμε να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα κάνοντας διαπιστώσεις.

Τα Σωματεία στο Σιδηρόδρομο και η Π.Ο.Σ. δεν μπορεί να ανέχονται άλλο αυτή την επικίνδυνη κατάσταση. Τι άλλο περιμένουν για να παρέμβουν; Τι άλλο πρέπει να συμβεί;

Τα θέματα ασφάλειας πρέπει να μπουν στην πρώτη γραμμή. Να βρεθούν στο επίκεντρο των συνελεύσεων στους χώρους δουλειάς.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να κρίνουν πολιτικά και συνδικαλιστικά όσους έχουν ευθύνη και συνεχίζουν να σφυράνε αδιάφορα εκείνους που αδιαφορούν γι΄αυτό που συμβαίνει. Να κρίνουν εκείνους τους πολιτικούς κομισάριους και συνδικαλιστικούς εκπροσώπους που υποτιμούν και αδιαφορούν για όλους εκείνους τους παράγοντες που όταν διασταυρώνονται δημιουργούν καθημερινά ατυχήματα και δυστυχήματα.

Πηγή: Eurokinissi

Διεκδικούμε:

Άμεση πρόσληψη στον ΟΣΕ και την HELLENIC TRAIN μόνιμου προσωπικού με συγκροτημένα δικαιώματα για την κάλυψη των πολύ μεγάλων και σοβαρών ελλείψεων σε όλες τις ειδικότητες. Αντίστοιχη εξειδίκευση και πιστοποίηση του προσωπικού.

Προγράμματα εκπαίδευσης όλων των εργαζομένων στον ασφαλή τρόπο εκτέλεσης των εργασιών.

Ολοκλήρωση των έργων υποδομής και ασφαλούς λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου.

Σωστή συντήρηση και επισκευή του τροχαίου υλικού και της γραμμής.

Συντήρησης, επισκευή και εκσυγχρονισμού όλου του τεχνικού εξοπλισμού και όλων των εγκαταστάσεων για ασφαλή εργασία.

Μέτρα ασφαλούς κυκλοφορίας των τρένων ιδιαίτερα κατά τη διέλευσή τους από κατοικημένες περιοχές.

Να χορηγηθούν όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας.

Τεχνικός Ασφάλειας και Γιατρός Εργασίας σε κάθε συγκρότημα».

«Τα συστήματα GPS έχουν αγοραστεί από το 2000 και δεν έχουν τοποθετηθεί» 

Την έλλειψη συγχρόνων συστημάτων GPS από τον σιδηρόδρομο που θα έδειχναν που ακριβώς είναι κάθε τρένο αποκάλυψε στην τηλεόραση του Open ο γραμματέας της ΓΣΕΕ, Νίκος Κιουτσούκης.

«Είναι διαχρονικό το έγκλημα με τα σιδηροδρομικά έργα» ανέφερε ο γραμματέας της ΓΣΕΕ και πρόσθεσε «να θυμίσω από το 1975 αγωνίζεται η χώρα μας να φτάσει ένα δίκτυο υψηλών ταχυτήτων, μέχρι δηλαδή 200χλμ, όταν σε άλλες χώρες παλεύουν για 500. Με μια διπλή γραμμή, άξονα ΠΑΘΕ, όπου δεν έχει ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια, ενώ τα σύγχρονα συστήματα GPS δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα, δεν λειτουργούν». Μάλιστα όπως αποκάλυψε «κάποια έχουν αγοραστεί πολύ πριν, από το 2000».

Ο γραμματέας της ΓΣΕΕ επιπλέον ανέφερε ότι «δεν μπορώ να διανοηθώ ότι έχουμε τη μοναδική σιδηροδρομική εταιρεία μεταφορών ιδιωτικοποιημένη, τη μοναδική σιδηροδρομική εταιρεία επισκευών ιδιωτικοποιημένη, και ότι ο ΟΣΕ δεν έχει τα χρήματα που απαιτούνται για να συντηρεί το δίκτυό του. Δεν είναι σημερινό φαινόμενο, είναι διαχρονικό και η ευθύνη όλων των κυβερνήσεων ήταν αυτή».

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «τα χρήματα τα οποία έχουν δαπανηθεί είναι παρά πολλά. Για παράδειγμα, στη Γαλλία έχουν δαπανηθεί 5 δισ. ενώ εδώ πάνω από 15 δισεκατομμύρια έχουν ξοδευτεί και δεν έχουμε σιδηρόδρομο». 

Διαβάστε επίσης - Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Το κομμένο καλώδιο, η γραμμή που μονοδρομήθηκε και οι πρώτες ενδείξεις για τα αίτια

Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Ελξης: Είχε στείλει εξώδικο από τον Νοέμβριο

Την 1η Νοεμβρίου ο Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Ελξης είχε στείλει εξώδικο στον ΟΣΕ, το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, τη ΡΑΣ και τη Hellenic Train. 

Στο εξώδικο επισημαίνονται οι σοβαρές ελλείψεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Με λύπη/προβληματισμό σας αναφέρουμε, ότι παρά τις διαρκείς επισημάνσεις μας, διαμαρτυρίες μας και πρωτίστως τις συνεχείς εκκλήσεις μας προς αποκατάσταση εντεινόμενων προβλημάτων του σιδηροδρομικού δικτύου, ότι –δυστυχώς- επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι τραυματισμών που σας είχαμε εκφράσει. Διαπιστώνουμε διαρκώς την κακή κατάσταση της σιδηροδρομικής υποδομής, την έλλειψη συντήρησης της (που αποδεικνύεται από τις βραδυπορίες που καθημερινά δίνονται στους μηχανοδηγούς),την μη λειτουργία φωτοσημάτων και τηλεδιοίκησης εδώ και πολλά έτη, την μη λειτουργία του συστήματος ETCS (European Traffic Control System– του οποίου η θέση σε λειτουργία προστατεύει έναντι στο ανθρώπινο λάθος) η οποία δεν λειτούργησε ποτέ παρά το γεγονός ότι έχει εγκατασταθεί στις μηχανές!.

Επίσης διαπιστώνουμε τα κάτωθι :

Την μη λειτουργία της τηλεματικής στους σταθμούς, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ενημέρωση στο επιβατικό κοινό για τις καθυστερήσεις και αλλαγές στα δρομολόγια και οι επιβάτες να εξαγριώνονται και να επιτίθενται στους μηχανοδηγούς!. Διαπιστώνουμε επίσης το κλείσιμο των σταθμών σε περιφερειακές πόλεις λόγω έλλειψης σταθμαρχών, που δημιουργεί προβλήματα στα τρένα και στην πύκνωση των δρομολογίων.Την ελλιπή περίφραξη της υποδομής, με αποτέλεσμα να είναι εύκολη πρόσβαση σε πεζούς σε πολλά σημεία, συνεπεία της οποίας υπάρχει συνεχώς απώλεια ανθρώπινων ζωών.Την πυκνή βλάστηση πλησίον της υποδομής που περιορίζει την ορατότητα και καλύπτει ακόμα και σήματα γραμμής, την εδώ και 15 έτη (!) μη λειτουργία συστημάτων ασφαλείας και φωτισμού εντός των σηράγγων στον Προαστιακό Αθήνας (Μέγαρα) αλλά και την αδυναμία επικοινωνίας όταν ένα τρένο βρίσκεται μέσα σε αυτές!Την μη συντήρηση του δικτύου ηλεκτροκίνησης που έχει σαν αποτέλεσμα καθυστερήσεις στα δρομολόγια, ενώ στις 25 Οκτωβρίου 2022, μηχανοδηγός μας, τραυματίστηκε και νοσηλεύτηκε (έλαβε μάλιστα άδεια ασθένειας 7 ημερών από το ως άνω εργατικό ατύχημα), καθώς η αμαξοστοιχία Προαστιακού Αθήνας (υπ’αριθμ. 1534) προσέκρουσε σε καλώδια ηλεκτροκίνησης που κρέμονταν και ήταν υπό τάση!.

Απόδειξη δε των ως άνω και της κάκιστης κατάστασης της υποδομής είναι οι 3 εκτροχιασμοί σε διάστημα 2 μηνών!!

Α) 1 Αυγούστου 2022 εκτροχιασμός 1521 στην Τιθορέα,

Β) 10 Οκτωβρίου 2022 εκτροχιασμός προαστιακής αμαξοστοιχίας στο Λιανοκλάδι,

Γ) 21 Οκτωβρίου 2022 εκτροχιασμός 882 στην περιοχή της Τιθορέας.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να απαξιώνεται ο σιδηρόδρομος, παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των μηχανοδηγών, αλλά και της εταιρείας HellenicTrain που δρομολογεί λεωφορεία προς εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού μετά από κάθε συμβάν».

ΡΑΣ: Είχε κρούσει τον κώδωνα

Τον κώδωνα του κινδύνου για παραλείψεις στον ΟΣΕ που είναι ο διαχειριστής του σιδηροδρομικού δικτύου και τη Hellenic Train που έχει αναλάβει τη συντήρησή του, είχε κρούσει η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ).

Η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων πραγματοποίησε αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε πέντε αμαξοστοιχίες της Ηellenic Train A.E που εκτελούσαν δρομολόγια στην προαστιακή γραμμή Αθηνών. Κατά τη διενέργεια των ελέγχων διαπιστώθηκαν παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα στη σιδηροδρομική επιχείρηση.

Ειδικότερα, τα ευρήματα ανέδειξαν καθυστέρηση επικαιροποιήσεων στα πιστοποιητικά ορισμένων μηχανοδηγών με ευθύνη της σιδηροδρομικής επιχείρησης.

Υπενθυμίζεται πως τόσο η ευρωπαϊκή άδεια μηχανοδήγησης όσο και το πιστοποιητικό λαμβάνονται από τον εκάστοτε υποψήφιο μετά από ειδική εκπαίδευση και εφόσον περάσει επιτυχώς τις εξετάσεις που διενεργεί η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων.

Η ευρωπαϊκή άδεια μηχανοδήγησης εκδίδεται από τη ΡΑΣ ενώ το πιστοποιητικό στο οποίο αναγράφεται το τροχαίο υλικό που επιτρέπεται να μηχανοδηγεί ο κάτοχός του, εκδίδεται από τη σιδηροδρομική επιχείρηση.

Για τις παραβάσεις που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια των αιφνιδιαστικών ελέγχων, επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 33 χιλιάδων ευρώ.

Για το ζήτημα η Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων κ. Ιωάννα Τσιαπαρίκου δήλωσε: «Πριν από μερικούς μήνες, η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων ανταποκρίθηκε στην επείγουσα ανάγκη της σιδηροδρομικής αγοράς για νέους μηχανοδηγούς, υλοποιώντας ταχύτατα τη διεξαγωγή εξετάσεων. Θα πρέπει όμως και οι σιδηροδρομικές επιχειρήσεις να είναι συνεπείς στην επικαιροποίηση των εγγράφων και των πιστοποιητικών, τα οποία αποδεικνύουν τις ειδικές επαγγελματικές γνώσεις και την εμπειρία των μηχανοδηγών. Οι ενέργειες της Αρχής για τη συμμόρφωση των σιδηροδρομικών επιχειρήσεων με τους κανόνες και τις υποχρεώσεις ασφαλείας είναι διαρκείς για αυτό και ενδεχόμενοι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι μπορούν και πρέπει να διενεργούνται οποιαδήποτε στιγμή».

Μαρτυρία του τελευταίου σταθμάρχη του Βόλου 

«Αυτό το πράγμα που έγινε σήμερα είναι πόλεμος. Κάποιος είναι υπεύθυνος, αλλά δεν μπορούμε να σταυρώσουμε μόνο έναν σταθμάρχη. Υπάρχει σωρεία ολισθημάτων από όλες τις υπηρεσίες»επισήμανε ο τελευταίος σταθμάρχης του Βόλου, Γιώργος Αποστολέρης, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, με αφορμή το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Η οικογένεια του σιδηροδρόμου θρηνεί εννέα άτομα λόγω «ανθρώπινου λάθους, από ανθρώπους που δεν είχαν την εμπειρία να διαχειριστούν την κατάσταση, ως απόρροια εγκατάλειψης του σιδηροδρόμου», τόνισε ο κ. Αποστολέρης.

Ο κ. Αποστολέρης εξέφρασε τη λύπη του για το τραγικό γεγονός και συλλυπήθηκε τις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν. «Μαύρη μέρα για τον ελληνικό σιδηρόδρομο. Είναι τραγικό αυτό που συνέβη, χάθηκαν ανθρώπινες ζωές. Η οικογένεια του σιδηροδρόμου θρηνεί εννέα άτομα. Για μας είναι θρήνος και συλλυπούμαι τις οικογένειές τους. Ανθρώπινο λάθος που ήταν διαδοχικό. Άνθρωποι που δεν είχαν την εμπειρία να διαχειριστούν την κατάσταση. Δεν υπήρξε η προσήκουσα προσοχή τη συγκεκριμένη στιγμή. Λυπάμαι που το λέω. Είναι σωρεία εγκατάλειψης του σιδηροδρόμου. Δεν λειτουργούν φωτοσήματα, δεν υπήρχαν χαρτιά για το πως θα πάνε στον επόμενο σταθμό. Ο δείκτης ασφαλείας είχε πέσει αρκετά με αποτέλεσμα να φθάσουμε σε αυτό που έγινε. Είναι χρόνια αυτή η κατάσταση της ασφάλειας της κυκλοφορίας που θα έφθανε σε σημείο που ήταν δεδομένο ότι θα ερχόταν μια τέτοια στιγμή. Στα ξένα δίκτυα της Ευρώπης δεν υπάρχουν τέτοιες συνθήκες κυκλοφορίας. Η αλήθεια είναι τραγική. Τα όμορφα τα λόγια είναι ωραία όμως δεν είναι σιδηρόδρομος αυτό που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα. Γι αυτό είχα και φοβερές αντιπάθειες γιατί έλεγα αυτή την αλήθεια. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε με αυτόν τον τρόπο. Δεν είναι δυνατόν να είναι στη θέση ευθύνης του σταθμάρχη της Λάρισας ένας άνθρωπος με εμπειρία λίγων μηνών. Οι σταθμάρχες της Λάρισας στο παρελθόν ήταν έμπειροι άνθρωποι που προάγονταν στο σταθμό της Λάρισας. Καλή η ηλεκτροκίνηση αλλά βλέπουμε να λειτουργεί μονοδρόμηση. Δεν μπορεί να υπάρχει μονοδρόμηση το 2023. Και αν συμβεί αυτό πρέπει να γνωστοποιείται σε όλους. Δεν κάνω τον εισαγγελέα. Συλλυπούμαι όλους. Δεν πρέπει να χάνεται ούτε μία ανθρώπινη ζωή. Αυτό το πράγμα που έγινε σήμερα είναι πόλεμος. Κάποιος είναι υπεύθυνος, αλλά δεν μπορούμε να σταυρώσουμε μόνο έναν σταθμάρχη. Υπάρχει σωρεία ολισθημάτων από όλες τις υπηρεσίες».

«Η αμαξοστοιχία μπήκε στη γραμμή καθόδου»

Επιβάτης της αμαξοστοιχίας 56 που αντιμετώπισε βλάβη στα Παλαιοφάρσαλα, δήλωσε ότι λόγω της καθυστέρησης, η αμαξοστοιχία 58 που ακολουθούσε και αργότερα συγκρούστηκε με την εμπορική, μπήκε στη γραμμή καθόδου, καθώς η γραμμή ανόδου ήταν κατειλημμένη.

«Στα Παλαιοφάρσαλα ακούμε κάποιους θορύβους και μας ανακοινώνει ο προϊστάμενος της αμαξοστοιχίας ότι έχει κοπεί το καλώδιο ηλεκτροδότησης του ρεύματος και γι’ αυτό θα έπρεπε να παραμείνουμε μέσα» είπε και συμπλήρωσε, ότι «μετά τις 18:00 μας ενημέρωσαν ότι θα πάμε με πούλμαν στον προορισμό μας», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Γιάννης Μανωλόπουλος.

«Οταν μας είπαν να κατέβουμε, εκείνη τη στιγμή έρχεται στον σταθμό η αμαξοστοιχία 58, με αναχώρηση από την Αθήνα. Προσέξτε, η γραμμή Αθήνα - Θεσσαλονίκη ήταν κατειλημμένη από τη δική μας αμαξοστοιχία. Η 58 που ήρθε, προφανώς χρησιμοποίησε τη γραμμή καθόδου», υπογράμμισε ο κ. Μανωλόπουλος.

Η Hellenic Train, μάλιστα, είχε ενημερώσει με ανάρτησή της στο Twitter ότι το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 56 «θα πραγματοποιηθεί με λεωφορεία...».

«Δεν λειτουργεί τίποτα»

Ο πρόεδρος των Μηχανοδηγών του ΟΣΕ Κώστας Γενιδουνιάς μίλησε στην ΕΡΤ και υποστήριξε πως τα ηλεκτρονικά συστήματα δεν λειτουργούν εδώ και χρόνια.

Συγκεκριμένα, είπε: «Έχει συμβεί το αδιανόητο. Όπως όλα δείχνουν, τα δύο τρένα κινούνταν στην ίδια γραμμή. Το ένα ανέβαινε προς Θεσσαλονίκη (το Intercity) και το δεύτερο, το εμπορικό, κατέβαινε από Θεσσαλονίκη στην Αθήνα. Και όπως βλέπετε συνέβη αυτή η σύγκρουση».

Στη συνέχεια, είπε για τα ηλεκτρονικά συστήματα: «Δεν λειτουργεί τίποτα. Γίνονται όλα με ανθρώπινο παράγοντα, χειροκίνητα, manual. Είμαστε στο manual. Αν λειτουργούσαν... Δεν λειτουργούν ούτε οι ενδείξεις, τα φωτοσήματα. Ούτε ο έλεγχος της κυκλοφορίας. Αν αυτά λειτουργούσαν, οι μηχανοδηγοί θα έβλεπαν την κόκκινη ένδειξη και τα τρένα θα σταματούσαν σε απόσταση 500 μέτρων μεταξύ τους. Το έχουμε πει επανειλημμένως, έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας».

Πρόεδρος Σιδηροδρομικών: Εγινε ανθρώπινο λάθος

 Την εκτίμηση ότι «έγινε ανθρώπινο λάθος», έκανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών Γιάννης Ντίτσας μιλώντας στην εκπομπή «Ανοιχτή επικοινωνία» στο ΟpenTV  για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη είπε πως εμπειρικά εκτιμά πως πρόκειται για ανθρώπινο λάθος. «Δεν έχει ξαναϋπάρξει αυτό στην Ελλάδα. Δεν είναι διαχειρίσιμο. Είναι πέρα από κάθε φαντασία», τόνισε ο κ. Ντίτσας.

«Το μόνο που μπορώ να πω, από την 39χρονη εμπειρία που έχω, είναι σίγουρα ότι κάποιος έχει κάνει λάθος», υπογράμμισε, τονίζοντας ότι όλα είναι πιθανά και διερευνώνται.

Οπως είπε, ο σταθμάρχης υπηρεσίας του κάθε σταθμού είναι αυτός που δίνει την εντολή για την κυκλοφορία του κάθε τρένου.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ