Νέα
  • ΓΔ: 1447.82 +1.89%
  • Τζίρος: 148,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο εδώλιο για ναρκωτικά ο διάσημος ψυχίατρος του FBI

Δουλεψε για το αστέρες του Χόλιγουντ για το FBI και συνταξιοδοτήθηκε στην Ελλάδα
Πηγή: Social media Alen Salerian, M.D.

Ο Άλεν Σαλέριαν ήταν ένας τυπικός ψυχιάτρος, αλλά αυτό δεν κράτησε για πολύ. Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1947, καταγώμενος από την γειτονική Αρμενία. Οι γονείς του, του χάρισαν με άνετη ζωή καθώς η μητέρα του ήταν μια σημαντικής Τουρκάλα ζωγράφος, ενώ ο πατέρας του ήταν σπυδαίος μηχανικός. Ακολουθώντας το ίδιο άστρο της επιτυχίας και ο ίδιος αποφάσισε να σπουδάσει ψυχιατρική στη γενέτειρα του.

Ο Σαλέριαν ήταν και παραμένει ένα από τα πιο κορυφαία μυαλά της εποχής του, με αποτέλεσμα να τον καλέσουν από αμερικάνικα πανεπιστήμια για να εξειδικευτεί στον τομέα του.

Τον αποκαλούσαν ως τον αγαπημένο ψυχίατρο της Washington

Σύντομα κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρον του FBI, το οποίο τον προσέλαβε ως ψυχίατρο. Δεν άργησε πετύχει και εκεί και να γίνει διευθυντής των ψυχιατρικών υπηρεσιών του FBI σε όλα τα παρακλάδια του ανά τον κόσμο.

Η φήμη του εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα και στους αστέρες του Χόλιγουντ, όπου αναζήτησαν τις υπηρεσίες του ως ψυχιάτρου, καθώς και άλλα επιφανή ονόματα μεταξύ των οποίων οι βασιλικές οικογένειες του Μπαχρέιν και της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Σαλέριαν, μεταξύ άλλων διατύπωσε νέες θεωρίες για τη φύση και την καταγωγή του πόνου, που έρχονταν σε αντίθεση με τις παγιωμένες αντιλήψεις του ιατρικού κόσμου των ΗΠΑ.

Συνταξιούχος και κατηγορούμενος στην Ελλάδα

Τα τελευταία χρόνια, λόγω των «αιρετικών» απόψεων του αναγκάστηκε να διακόψει την άσκηση του επαγγέλματος του στις ΗΠΑ, και επέλεξε έναν διαφορετικό τρόπο ζωής. Πλέον ζει, ως συνταξιούχος στην Ελλάδα λόγω της αγάπης που έχει για τη χώρα και τους ανθρώπους της. Ταυτόχρονα συνεχίζει να δίνει διαλέξεις σε συνέδρια και πανεπιστήμια ανά τον κόσμο πάνω στα θέματα της επιστήμης και της πλούσιας σε εμπειρίες ζωή του.

Στην Ελλάδα, όμως βρέθηκε κατηγορούμενος για παραβιάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, καθώς του απεστάλησαν από την Αμερική φαρμακευτικά χάπια, τα οποία στην Ελλάδα θεωρούνται ναρκωτικές ουσίες.

Τα εν λόγω χάπια αφορούν το σύνδρομο της υπνικής άπνοιας από το οποίο πάσχει ο Σαλέριαν και συνταγογραφούνται νόμιμα για ασθενείς στις ΗΠΑ και δίνονται από τα φαρμακεία. 

Οι ποινές που αντιμετωπίζει είναι ιδιαίτερα υψηλές, καθώς ο νόμος δεν κάνει διάκριση για φαρμακευτικά χάπια που συνταγογραφούνται ελεύθερα σε άλλη χώρα.

H δίκη του στο Εφετείο Αθηνών έχει προσδιοριστεί για τα μέσα Απριλίου του 2021. Δικηγόρους του για αυτή τη δίκη έχει προσλάβει τους Αλέξη Αναγνωστάκη και Παναγιώτη Δοροβίτσα.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ