Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλλαγές στις συγχωνεύσεις αγροτικών συνεταιρισμών - Τι προβλέπει η τροπολογία

Πηγή: Pixabay

Αλλαγές σε ό,τι αφορά τις συγχωνεύσεις συνεταιρισμών περιλαμβάνεται σε τροπολογία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για το «Ενιαίο ρυθμιστικό πλαίσιο για την οργάνωση και λειτουργία του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού - ΔΗΜΗΤΡΑ, σύσταση και λειτουργία φορέα διαχείρισης Παραδοσιακού Ελαιώνα Αμφισσας και άλλες διατάξεις για την ενίσχυση της αγροτικής ανάπτυξης».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, αρχικά θα δίνεται η δυνατότητα απορρόφησης Αγροτικών Συνεταιρισμών που δεν λειτουργούν, από ήδη υφιστάμενο Αγροτικό Συνεταιρισμό, μετά από σχετική απόφαση της εποπτεύουσας Αρχής με σκοπό την αξιοποίηση της περιουσίας τους.

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα σε αγροτικούς Συνεταιρισμούς που ουδέποτε προχώρησαν σε εγγραφή στο Εθνικό Μητρώο Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΜΑ), αλλά απέκτησαν νομική προσωπικότητα λόγω της καταχώρισης του καταστατικού τους στο Βιβλίο Μητρώου Αγροτικών Συνεταιρισμών που τηρούνταν στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία, και παρέμειναν ανενεργοί, να λυθούν και να τεθούν σε εκκαθάριση, προκειμένου να εκποιηθεί η περιουσία τους.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ