Νέα
 • ΓΔ: 1464.39 +0.45%
 • Τζίρος: 74,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εθνική Αρχή Διαφάνειας: Διοργάνωση 10 Θεματικών Webinars

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας διοργανώνει σειρά 10 Διαδικτυακών Σεμιναρίων (webinars) με κεντρικό άξονα: «Η συμβολή του ελεγκτικού έργου της Ε.Α.Δ. στην κοινωνία». Το 1ο webinar θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Μαΐου 2023 και ώρα: 11:00 π.μ.–12:30 μ.μ. με θέμα: «Τομέας Ασφάλισης, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εργασιών Σχέσεων».

Σκοπός των webinars είναι η ανάδειξη και η αναλυτική επεξήγηση του πολυεπίπεδου ελεγκτικού έργου της Αρχής και πως αυτό γίνεται πράξη μέσα από τη λειτουργία της Μονάδας Επιθεωρήσεων και Ελέγχων (Μ.Ε.Ε.), καθώς και η συμβολή του σε όλους τους τομείς της κοινωνίας στην κατεύθυνση του εντοπισμού φαινομένων διαφθοράς και κακοδιοίκησης. Κατά τη διάρκεια των webinars θα αναλυθούν τα ελεγκτικά εργαλεία, οι προτυποποιημένες διαδικασίες και οι σύγχρονες μέθοδοι που εφαρμόζει η Μ.Ε.Ε. για την αντικειμενική και αποτελεσματική άσκηση του ελεγκτικού της έργου, ενώ παράλληλα θα παρουσιασθούν χαρακτηριστικές υποθέσεις και συμπεράσματα από ελέγχους που έχουν διενεργηθεί, με στόχο την καλύτερη πληροφόρηση τόσο του ανθρώπινου δυναμικού του δημόσιου τομέα, όσο και της κοινωνίας ευρύτερα.

Το 1ο Webinar (03.05.2023 & ώρα: 11:00 π.μ.–12:30 μ.μ.) θα αφορά στις αρμοδιότητες και το ελεγκτικό έργο του Τομέα Ασφάλισης, Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Εργασιακών Σχέσεων, τομέας ο οποίος έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος με χρόνιες παθογένειες της ελληνικής δημόσιας διοίκησης που επηρεάζουν άμεσα την εργασιακή αλλά και τη μετα-εργασιακή ζωή εκατομμυρίων πολιτών. Σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνουν η κα Αλεξάνδρα Ρογκάκου, Αναπληρώτρια Διοικητή, Ε.Α.Δ. και η κα Παυλίνα Kαρασιώτου, Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Εισηγήσεις θα πραγματοποιήσουν οι κ.κ.: Νικολίτσα Ράπτη, Προϊσταμένη του Τομέα Ασφάλισης, Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Εργασιακών Σχέσεων της Ε.Α.Δ., Κωνσταντίνος Σουλιώτης, Επικεφαλής Υποτομέα Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ε.Α.Δ., Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, Στέλεχος της Δ/νσης Διευθέτησης Αναφορών του ΕΦΚΑ, Μαρία Βουλουμάνου, Στέλεχος της Δ/νσης Εσωτερικού Ελέγχου και Ελέγχου Εσωτερικών Υποθέσεων του ΕΦΚΑ, Άγλη Παπαχρήστου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Επιθεώρησης και Ελέγχου του ΟΠΕΚΑ καθώς και Χρήστος Δημητριάδης, Στέλεχος του τμήματος Λοιπών Φορέων της Υποδιεύθυνσης Υποστήριξης Πελατών του ΗΔΙΚΑ.

Τα 10 Θεματικά Webinars θα ολοκληρωθούν μέσα στον Ιούλιο και θα αφορούν στους παρακάτω τομείς:

 1. Ασφάλισης, Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Εργασιακών Σχέσεων
 2. Ελέγχου Πειθαρχικών Διαδικασιών
 3. Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Επικοινωνιών
 4. Παιδείας, Έρευνας-Τεχνολογίας, Πολιτισμού & Αθλητισμού
 5. Ο.Τ.Α. (Α΄ και Β΄ βαθμού), Αποκεντρωμένης Διοίκησης & Μετανάστευσης
 6. Υγείας & Πρόνοιας
 7. Οικονομίας & Ανάπτυξης
 8. Δομημένου Περιβάλλοντος & Χωροταξίας
 9. Δημοσίων Έργων & Μεταφορών
 10. Τομέας Διαχείρισης Καταγγελιών & Παρακολούθησης Έργου των Τομέων της Μονάδας Επιθεωρήσεων & Ελέγχων

Υπενθυμίζεται ότι το ελεγκτικό έργο της Ε.Α.Δ. αφορά σε όλη την επικράτεια, στο σύνολο των φορέων και υπηρεσιών της Γενικής Κυβέρνησης, περιλαμβανομένων των Ν.Π.Δ.Δ., των Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού, των επιχειρήσεών τους και των εποπτευόμενων από τα Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. των κρατικών νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου και των δημοσίων επιχειρήσεων ή επιχειρήσεων τη διοίκηση των οποίων ορίζει άμεσα ή έμμεσα το Δημόσιο με διοικητική πράξη ή ως μέτοχος.

Η ελεγκτική αρμοδιότητα της Ε.Α.Δ. επεκτείνεται επίσης στους ιδιωτικούς φορείς που συνάπτουν οποιουδήποτε είδους σύμβαση ή συναλλάσσονται με οποιονδήποτε τρόπο με φορείς του δημόσιου τομέα ή χρηματοδοτούνται από δημόσιους πόρους. Επίσης, στην αρμοδιότητα της Αρχής εμπίπτουν ιδιωτικοί φορείς οι οποίοι ασκούν οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα που ρυθμίζεται με οποιονδήποτε τρόπο από το κράτος και αφορά στην παροχή υπηρεσιών ή αγαθών προς τους πολίτες. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο για το 2022, η Ε.Α.Δ.:

 • Δέχθηκε 3.513 καταγγελίες
 • Εξέδωσε 2.149 εντολές ελέγχου & διερευνήσεων και
 • Ολοκλήρωσε 2.020 εκθέσεις ελέγχου & εκθέσεις διερευνήσεων

 Τα 10 webinars θα μεταδοθούν ζωντανά στο κανάλι της Ε.Α.Δ. στο YouTube: https://bit.ly/3KX1iIu

Για εγγραφή και περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://bit.ly/43Nw2UZ

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

 • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
 • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ