Νέα
  • ΓΔ: 1452.24 +0.26%
  • Τζίρος: 112,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υγεία: Οι τρεις προτεραιότητες Μητσοτάκη μετά τις δεύτερες κάλπες

Με όλα τα βλέμματα στραμμένα στον τομέα της Υγείας αναμένεται να είναι η κυβέρνηση της ΝΔ μετά και τις δεύτερες εκλογές, αφού αποτελεί προτεραιότητα για τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως έχει δηλώσει επανειλημμένως.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έχει θέσει τυχαία την Υγεία ως βασική προτεραιότητα για την επόμενη τετραετία, καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι πολίτες ενδιαφέρονται να βελτιωθούν άμεσα οι παρεχόμενες υπηρεσίες που σήμερα ταλαιπωρούν τους ασθενείς.

Γι' αυτό και ήδη είναι έτοιμο το σχέδιο ώστε να υλοποιηθούν βασικές αλλαγές στο ΕΣΥ και μάλιστα από τους πρώτους μήνες. Πηγές του ethnos.gr αναφέρουν ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει την υψηλή εποπτεία για τις μεταρρυθμίσεις που θα προωθηθούν στον τομέα της Υγείας, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις. Εξάλλου και οι δεσμεύσεις της χώρας μας στο Ταμείο Ανάπτυξης που θα καταβάλει μεγάλο μέρος των κονδυλίων που θα απαιτηθούν, είναι συγκεκριμένες και επιβάλλουν αλλαγές με γοργούς ρυθμούς.

Τρεις είναι οι πρώτες αλλαγές 

Να κλείσει άμεσα το θέμα με τον προσωπικό γιατρό ώστε να μπορούν να διαθέτουν όλοι οι πολίτες Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας από τον οποίο θα γίνει η ψηφιακή καταγραφή όλων των δεδομένων υγείας προκειμένου να υπάρχει διασύνδεση μεταξύ των Μονάδων Υγείας. Να μπορούν δηλαδή τα ιατρεία, τα Κέντρα Υγείας, τα νοσοκομεία αλλά και όλες οι υπόλοιπες Μονάδες Υγείας να διαθέτουν τα ίδια στοιχεία για τους ασθενείς.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία για τον προσωπικό γιατρό, σειρά θα πάρει η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας όπου θα πρέπει να απευθύνονται πρώτα οι ασθενείς πριν φθάσουν στα νοσοκομεία.

Από την άλλη σε προτεραιότητα είναι και τα Νοσοκομεία. Το σχέδιο της ΝΔ για μετατροπή όλων των Νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ θα προχωρήσει κανονικά, καθώς με τον τρόπο αυτό επιχειρείται να γίνουν πολύ πιο γρήγορα οι προσλήψεις προσωπικού που σήμερα σκοντάφτουν στις αργές διαδικασίες του ΑΣΕΠ.

Όμως όσοι θα προσλαμβάνονται στα νοσοκομεία όταν αυτά θα είναι ΝΠΙΔ, δεν θα είναι με μονιμότητα. 

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ