Νέα
  • ΓΔ: 1452.24 +0.26%
  • Τζίρος: 112,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρηματοδότηση από την Κομισιόν εξασφάλισε η πανεπιστημιακή συμμαχία EURECA-PRO

Πηγή: Pixabay

Χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη δεύτερη φάση λειτουργίας της από το 2023 έως το 2027, εξασφάλισε η πανεπιστημιακή συμμαχία EURECA-PRO. Πρόκειται για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο EURECA-PRO που εισέρχεται στη Φάση 2.0 2023-2027 τρία χρόνια μετά την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου για την Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή (European University on Responsible Consumption and Production - EURECA-PRO) το 2020.

Η συμμαχία, σύμφωνα με τους αρμόδιους από το Πολυτεχνείο Κρήτης το οποίο συμμετέχει στο EURECA-PRO, θα συνεχίσει να εργάζεται, σημειώνοντας πρόοδο, προκειμένου να γίνει το κέντρο αριστείας στην Ευρώπη για την εκπαίδευση και την έρευνα στην υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή, καθώς και προς τον μακροπρόθεσμο στόχο της δημιουργίας μιας εικονικής και ολοκληρωμένης πανεπιστημιούπολης Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου μέχρι το 2040. Το Πολυτεχνείο Κρήτης συμμετέχει από την αρχή ως ιδρυτικό μέλος και ενεργός εταίρος της συμμαχίας EURECA-PRO, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο σε θέματα Καινοτομίας, καθώς και στον μετασχηματισμό της διδασκαλίας και της έρευνας στον Ψηφιακό Κόσμο.

Το EURECA-PRO είναι μια συμμαχία που ενώνει εννέα πανεπιστήμια από την Αυστρία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Πολωνία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ισπανία και τη Ρουμανία, όπου συμπεριλαμβάνονται τόσο τεχνολογικά, όσο και συμπεριληπτικά, ιδρύματα που πρωτοπορούν στην έρευνα. Μεταξύ τους μοιράζονται ένα ικανό ιστορικό συνεργασίας και από κοινού καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα γνώσης και έρευνας, εξυπηρετώντας τον 12ο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDG12) των Ηνωμένων Εθνών για την Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή. Η διεπιστημονική του σύνθεση και η διεθνής τεχνογνωσία του αποτελούν ιδανικό έδαφος για καινοτομία, ενώ η αποστολή, το όραμα και η φιλοδοξία του EURECA-PRO είναι η παροχή ανώτατης εκπαίδευσης, η αξιοποίηση τεχνογνωσίας και η ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτομικών λύσεων για τη μείωση των εκπομπών CO2 και την επίτευξη των στόχων της Πράσινης Συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά τη διάρκεια της επόμενης φάσης του έργου, από το 2023 έως το 2027, η συμμαχία θα βασιστεί, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, σε προηγούμενα επιτεύγματα και θα επικεντρωθεί στην εμβάθυνση της συνεργασίας με εξωτερικούς φορείς από τη βιομηχανία, τον πολιτικό κόσμο και την κοινωνία. Με μελλοντικές πρωτοβουλίες, όπως τη θεσμοθέτηση κοινών τίτλων σπουδών, τη Σχολή Διδακτορικών Σπουδών, το Project Factory και την Ακαδημία Διά Βίου Μάθησης, θα συνεχίσει να προωθεί την καινοτόμο διδασκαλία, τη διεπιστημονική έρευνα, την επιστημονική καινοτομία και τη μεταφορά γνώσης στην κοινωνία. Επίσης το EURECA-PRO Project Factory θα προωθήσει την ερευνητική συνεργασία στο πλαίσιο της συμμαχίας, δημιουργώντας χώρο για καινοτομία , ενώ η Ακαδημία Διά Βίου Μάθησης EURECA-PRO θα μεταλαμπαδεύσει σε εκπαιδευτικούς καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας και θα εισαγάγει τις εγκάρσιες δεξιότητες και θέματα υπεύθυνης κατανάλωσης και παραγωγής στο ευρύ κοινό.

Στόχος του EURECA-PRO είναι να γίνει παγκόσμιο εκπαιδευτικό κέντρο και ηγέτης της διεπιστημονικής έρευνας και καινοτομίας για την υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή ως μια ολοκληρωμένη Ευρωπαϊκή πανεπιστημιούπολη που θα λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα στα εννέα πανεπιστήμια.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ