Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά τώρα: Κραυγή αγωνίας κατοίκου Μάνδρας στο OPEN - «Μάς έχουν αφήσει στο έλεος του θεού»

«Μας έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού», λέει με σπαρακτική φωνή η κυρία Αγγελική, κάτοικος Μάνδρας, όπου μαίνεται νέο μέτωπο φωτιάς από το μεσημέρι της Τρίτης (18/07).

«Από χτες δεν είδαμε έναν πυροσβέστη»

Η κ. Αγγελική επικοινώνησε με το OPEN, καλώντας σε βοήθεια. «Δεν υπάρχει αεροπλάνο, δεν υπάρχει πυροσβέστης, μας έχουν κλείσει τον δρόμο, δεν έχουμε πρόσβαση στα σπίτια μας. Οι άνδρες μας περάσανε κρυφά και πήγαν κάτω και κόβουνε να ανοίξουν αντιπυρική. Δεν υπάρχει ένας πυροσβέστης, σας ορκίζομαι στα παιδιά μου. Από χτες δεν είδαμε έναν πυροσβέστη», λέει η γυναίκα.

Δεν ήρθε ούτε ένα περιπολικό για εκκένωση

Όπως επισημαίνει: «Το σπίτι μου είναι ανάμεσα σε Μάνδρα και Οινόη, στο Παλαιοχώρι. Σε μας δεν ήρθε καμία εντολή εκκένωσης. Ήρθε ένα μήνυμα του 112 να κλείσουμε τα παράθυρα. Και οι φλόγες φτάσανε 100 μέτρα από το σπίτι μας. Δεν ήρθε ούτε ένα περιπολικό να πει ‘’εκκενώστε’’. Υπάρχουν μεγάλοι άνθρωποι στον οικισμό, που είναι ακόμα εκεί γιατί δεν μπορούν να φύγουν».

«Τον οικισμό τον εγκαταλείψαμε και πήγαμε 200 μέτρα από την απέναντι πλευρά και απλά βλέπουμε την καταστροφή», λέει στη συνέχεια.

«Είναι πάρα πολύ κοντά στο σπίτι μας η φωτιά. Έχουμε ζωάκια. Δεν μπορέσαμε να τα μεταφέρουμε. Τα αφήσαμε πίσω» συνεχίζει η κυρία Αγγελική κλαίγοντας. «Υπάρχουν και ηλικιωμένοι, ούτε αυτούς μπορέσαμε να τους πάρουμε. Δε γνωρίζω τι έχει γίνει με αυτούς τους ανθρώπους. Είναι θέμα χρόνου η φωτιά να φτάσει στα σπίτια μας» καταλήγει.

 

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ