Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετρό - Λεωφορεία: «STOP» στους τζαμπατζήδες από τον ΟΟΣΑ - Οι αλλαγές στα εισιτήρια

«Προ των πυλών» είναι ένα επιπλέον μέτρο που θα έχουν στη διάθεσή τους οι συγκοινωνίες στην Αθήνα, καθώς στη μάχη για την πάταξη της εισιτηριοδιαφυγής αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το σύστημα των ανέπαφων συναλλαγών στα ΜΜΜ.

Στόχος να παταχθεί η λαθρεπιβίβαση

Ο απώτερος στόχος είναι να υπάρξει ισχυρό χτύπημα στη λαθρεπιβίβαση  με τον ΟΑΣΑ να ετοιμάζεται να ακολουθήσει το παράδειγμα των ΚΤΕΛ τα οποία  έχουν υιοθετήσει την εν λόγω τεχνολογία στα αστικά λεωφορεία 33 πόλεων της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας.


Το νέο σύστημα

Για νέο σύστημα προέβη σε δηλώσεις και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, με το υπουργείο να διαμηνύει πως το επιβατικό κοινό θα πληρώνει απευθείας μέσω κινητών τηλεφώνων και τραπεζικών χαρτών. 

Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν, θα δοθεί τέλος στα χάρτινα εισιτήρια και τις πλαστικοποιημένες κάρτες ATH.ENA CARDS, δίνοντας τη δυνατότητα στις συγκοινωνίες να «κυνηγήσουν» έσοδα πολλών εκατ. ευρώ.

Πως θα λειτουργεί το νέο σύστημα

Ουσιαστικά η αλλαγή στο νέο σύστημα θα είναι η υπηρεσία Tap ‘n Pay, που επιτρέπει την πραγματοποίηση ανέπαφων συναλλαγών, με χρέωση του τραπεζικού λογαριασμού που είναι συνδεδεμένος με τη χρεωστική κάρτα, στις επιχειρήσεις που φέρουν τερματικά αποδοχής καρτών με τους ειδικούς αναγνώστες (contactless readers).

Ειδικότερα ο χρήστης θα πλησιάζει την τραπεζική του κάρτα ή το κινητό του τηλέφωνο στον ειδικό αναγνώστη του τερματικού αποδοχής καρτών (POS). Με αυτό τον τρόπο θα γίνεται η επικύρωση του εισιτηρίου και θα ανοίγουν οι μπάρες (στο Μετρό).

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ