Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά τώρα: Συνεχείς εκρήξεις σε στρατιωτική αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο

Εκτός ελέγχου τα πύρινα μέτωπα σε Μαγνησία και Φθιώτιδα, με συνεχείς εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο και μεγάλη αναζωπύρωση στη βόρεια πλευρά της Λαμίας, στο σημείο που έκαιγε χτες (26/7) η φωτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, πρόκειται για αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας στην οποία έφτασε η φωτιά, ενώ πηγές αναφέρουν πως πρόκειται για δεξαμενές καυσίμων της Αεροπορίας στις Μικροθήβες.

«Η πυρκαγιά μπήκε στον χώρο στρατοπέδου στην Νέα Αγχίλαο» σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ.

Η ένταση των εκρήξεων είναι τέτοια που έσπασαν τζάμια σπιτιών της Αγχιάλου, με αποτέλεσμα να υπάρχουν και τραυματίες από τα θραύσματα των τζαμιών που έσπασαν. Τέσσερα ασθενοφόρα βρίσκονται στην Αγχίαλο.

Στην περιοχή βρίσκεται ο Άρης Κουτσιούκης από το OPEN, ο οποίος μετέδωσε ότι η κατάσταση στη Νέα Αγχίαλο είναι αρκετά δύσκολη. Σε 8 οικισμούς, στην ευρύτερη περιοχή, έχει σταλεί, από τις 16.00 περίπου το απόγευμα μήνυμα του 112 για εκκένωση . Αρκετοί από τους κατοίκους εκεί είχαν φύγει από τις περιοχές και κατευθυνθεί προς τα σημεία που της υποδείκνυαν οι Αρχές, ωστόσο, δεν είχαν απομακρυνθεί όλοι, με αποτέλεσμα, να κατευθυνθούν προς τα αυτοκίνητά τους και να βγουν στους δρόμους, όπου έχει δημιουργηθεί και μποτιλιάρισμα. Στο σημείο βρίσκονται και ασθενοφόρα σε επιφυλακή.

Όταν άρχισαν να ακούγονται οι εκρήξεις, στην αρχή πιο χαμηλές, αλλά στη συνέχεια ακόμη πιο έντονες, που έμοιαζαν με ήχους βόμβας. Μάλιστα, σύμφωνα με τη μαρτυρία του ρεπόρτερ, που εκείνη την ώρα τραβούσε με το συνεργείο του σταθμού πλάνα, το ωστικό κύμα τους πέταξε πίσω. Εξαιτίας του ωστικού κύματος, μάλιστα, έχουν σπάσει τζάμια στην περιοχή. Από το ΕΚΑΒ, δεν υπάρχουν πληροφορίες και αναφορές για τραυματίες, την ίδια στιγμή που οι κάτοικοι προσπαθούν, με ό,τι μέσα μπορούν να φύγουν.

Αρχικά για την Αγχίαλο η εντολή εκκένωσης ήταν προς την περιοχή του Αλμυρού ωστόσο, με την τελευταία αυτή εξέλιξη, μπορεί κανείς να φύγει και με κατεύθυνση προς τον Βόλο. Στο σημείο σπεύδουν και σκάφη, προκειμένου να βοηθήσουν στην εκκένωση από θαλάσσης. Οι φλόγες άρχισαν να πλησιάζουν προς την κατοικημένη περιοχή ενώ, όπως κατήγγειλαν κάτοικοι στο OPEN, είχαν σταματήσει οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα για αρκετή ώρα με αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζουν, να φουντώσει ξαφνικά η φωτιά και, λόγω των ανέμων, να κινηθεί προς την πλευρά των κατοικημένων περιοχών, 8 οικισμών που βρίσκονται στην παραλιακή ζώνη μεταξύ Βόλου, Νέας Αγχιάλου και Αλμυρού.

Οι εκρήξεις ακούστηκαν για αρκετά λεπτά, μετά σταμάτησαν, και, στη συνέχεια, ακούστηκαν άλλες δύο εκρήξεις με αποτέλεσμα, ο κόσμος που βρίσκονταν στην πάνω πλευρά της Νέας Αγχιάλου να τρομοκρατηθεί. Όπως μετέδωσε και η Γεωργία Γαραντζιώτη, από το Πεντάγωνο επιβεβαιώνεται ότι έγιναν πολλαπλές εκρήξεις με σχετικά μεγάλο ωστικό κύμα. Το στρατόπεδο έχει εκκενωθεί. Από το σημείο έχουν απομακρυνθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις, όπως και όποιος άλλος βρισκόταν εκεί.

Μέσω θαλάσσης εκκενώνεται η Νέα Αγχίαλος 
 

Εκτός ελέγχου είναι η φωτιά στη Νέα Αγχίαλο με τις αρχές να προχωρούν σε εκκένωση της περιοχής.

Λόγω της επικινδυνότητας, κάτοικοι εγκαταλείπουν το σημείο μέσω θαλάσσης, καθώς επιβιβάζονται σε βάρκες.

Αναζωπύρωση στη Λαμία

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το tvstar.gr, μεγάλη αναζωπύρωση σημειώνεται στη βόρεια πλευρά της Λαμίας, στο σημείο που έκαιγε χτες η φωτιά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η φωτιά καίει στον κόμβο κοντά στο ICE. Αμέσως σήμανε συναγερμός στην πυροσβεστική Υπηρεσία και βρέθηκαν στον αέρα και τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας.

Στις 17:42 οι κάτοικοι της Λαμίας έλαβαν στο κινητό τους μήνυμα ειδοποίησης από το 112.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα