Νέα
  • ΓΔ: 1423.95 +0.45%
  • Τζίρος: 27,54 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Πώς θα το πάρετε (vid)

Πιστοποιητικό Εμβολιασμού / Screenshot
Πιστοποιητικό Εμβολιασμού / Screenshot

Οποιος έχει πραγματοποιήσει και τις δύο δόσεις του εμβολίου των Pfizer / BioNTech ή AstraZeneca, μπορεί ακόμα και μία ημέρα μετά τον εμβολιασμό του να μπει στη σελίδα gov.gr και να λάβει το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Σύμφωνα με την πρωινή εκπομπή του Open «Τώρα ό,τι συμβαίνει», για την έκδοση της βεβαίωσης εμβολιασμού, θα απαιτηθεί ταυτοποίηση μέσω των κωδικών ΑΜΚΑ και ΑΦΜ. Στο πιστοποιητικό εμβολιασμού αναγράφεται το εμβόλιο στο οποίο έχει υποβληθεί ο αιτών, ενώ υπάρχει κι ένα barcode το οποίο είναι μοναδικό για κάθε πολίτη.

Δείτε βήμα προς βήμα, πώς μπορείτε να εκδώσετε το πιστοποιητικό εμβολιασμού:

Την ανάγκη υιοθέτησης από την ΕΕ ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού που θα λειτουργεί ως διαβατήριο για τα διεθνή ταξίδια, έχει εδώ και αρκετές εβδομάδες επισημάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με επιστολή του στην πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Το θέμα το έθεσε και στην τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 25 Φεβρουαρίου.

Τότε, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι το πιστοποιητικό δεν θα ισοδυναμεί με υγειονομικό διαβατήριο, αλλά αντιθέτως θα ανοίγει μία λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας για τις μετακινήσεις, χωρίς τους περιορισμούς που προκαλούν τα διαγνωστικά τεστ και η υποχρεωτική καραντίνα. Η διευκόλυνση των μετακινήσεων δεν αφορά μόνο τις χώρες που υποδέχονται μεγάλο αριθμό τουριστών, αλλά επίσης τις αερομεταφορές και τους κλάδους της φιλοξενίας.

Η πρόταση Μητσοτάκη έτυχε αποδοχής από τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, την μεγάλης σημασίας συμφωνία για το πιστοποιητικό με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου.

Οσο για την ΕΕ, η πρότασή του, μια  σειρά ευρωπαϊκών χωρών η μια μετά την άλλη αποδέχονται το πιστοποιητικό: Η Δανία κατέθεσε σχέδιο ευρωπαϊκού διαβατηρίου εμβολιασμού, η Σουηδία εκδίδει ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, η Πολωνία ήδη έχει θεσπίσει ειδικά προνόμια στους εμβολιασμένους, όπως και η Ρουμανία, ενώ στο κλαμπ των χωρών που θα αξιοποιήσουν την πρόταση Μητσοτάκη μπαίνει η Ρωσία, η Ουγγαρία, η Φινλανδία, η Ισλανδία κλπ.

Πίσω από την πρωτοβουλία Μητσοτάκη, που ήδη εξελίσσεται σε σειρά διμερών συμφωνιών εν αναμονή της τελικής θέσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κρύβεται η ειδική μέριμνα του πρωθυπουργού για την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη ενίσχυση του τουρισμού φέτος στην Ελλάδα. Ο Κυριάκος Μητσοάκης είναι πεπεισμένος ότι μέχρι το τέλος της άνοιξης ο κορονοϊός θα έχει ελεγχθεί πλήρως και ήδη από τώρα ρίχνει το βάρος των προσπαθειών του στα μέτρα υπέρβασης της κρίσης που έφερε η πανδημία στην ελληνική οικονομία και στη δημιουργία προϋποθέσεων ταχείς και ισχυρής ανάπτυξης. Πρώτο στάδιο αυτής της προσπάθειας είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανάκαμψη του τουρισμού και το πιστοποιητικό εμβολιασμού αποτελεί το «κλειδί» για την απρόσκοπτη έλευση πολλών τουριστών στην Ελλάδα φέτος. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ