Νέα
  • ΓΔ: 860.06 +1.03%
  • Τζίρος: 79,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Σχολική χρονιά: Εξετάζεται παράταση - Τι θα γίνει με τις Πανελλήνιες

Σχολείο / Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Προς παράταση οδεύει η σχολική χρονιά, καθώς σε αυτή την κατεύθυνση προσανατολίζεται το υπουργείο Παιδείας, λόγω της πανδημίας του Κορονοϊού. 

«Εχει πέσει στο τραπέζι» η ιδέα της επιμήκυνσης του σχολικού έτους αποκάλυψε στο Mega η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, αποκλείοντας σε κάθε περίπτωση να γίνουν μαθήματα την περίοδο των διακοπών του Πάσχα.

Ανέφερε επίσης, ότι όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος η ιδέα της παράτασης του σχολικού έτους εξετάζεται «Οχι γιατί δεν καλύφθηκε η ύλη αλλά για λόγους κοινωνικούς και ψυχολογικούς και για την επαφή που είναι απαραίτητη για τα παιδιά. Όσο μικρότερη είναι η ηλικία τόσο πιο απαραίτητη κρίνεται η επαφή με την μαθητική και την εκπαιδευτική κοινότητα».

Για τις Πανελλαδικές εξετάσεις το υπουργείο Παιδείας εκφράζει τη βεβαιότητα ότι θα γίνουν κανονικά και δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την εξεταστέα ύλη καθώς έχει μειωθεί ικανοποιητικά.

Για την μετάβαση από την τηλεκπαίδευση στη δια ζώσης διδασκαλία, η υφυπουργός δήλωσε: «Το υπουργείο έχει προσλάβει κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους στους οποίους έχουν γίνει σεμινάρια επιμόρφωσης ώστε να μπορέσουν να στηρίξουν παιδιά, τα οποία έχουν την ανάγκη μιας πρόσθετης μεταχείρισης. Η τηλεκπαίδευση δεν είναι επιλογή, παρά μόνον υποχρεωτική επιλογή για την περίοδο της πανδημίας. Είχε εκπαιδευτικά αποτελέσματα δηλαδή καλύφθηκε η ύλη, τα παιδιά στερήθηκαν τη συμμετοχή στη σχολική μονάδα, την επαφή με συμμαθητές και συμμαθήτριες, τους δασκάλους και τις δασκάλες. Κάτι, το οποίο είναι απολύτως απαραίτητο κι όσο πιο μικρή ηλικία, τόσο πιο απαραίτητο είναι».

Αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία, λέγοντας ότι «ήδη έχει γίνει πιλοτική εφαρμογή στα σχολεία της Ελλάδος και από τον Σεπτέμβριο, όπως έχει ήδη προαναγγελθεί, θα είναι υποχρεωτικό το μάθημα και βεβαίως, η επικαιρότητα δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα σε αυτή την πρωτοβουλία. Θα ξεκινήσει να διδάσκεται με διαφορετικό τρόπο σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ